Crna hronika

Potukli se tjelohranitelji vođa „kavačana“ i „škaljaraca“

Pritvorenik Dragoljub Ćetković (33) iz Podgorice napao je juče Srđana Juriševića (35) iz Tivta tokom šetnje u zatvorskom krugu, zbog čega je Ćetković kasnije sankcionisan odvođenjem u samicu. 
Potukli se tjelohranitelji vođa „kavačana“ i „škaljaraca“
Portal AnalitikaIzvor

Ćetković je nedavno prebačen iz bjelopoljskog zatvora, a policijski izvori ističu da je blizak škaljarskom klanu, dok je Jurišević član suprotstavljene grupe, kavačana.

Obojica su radili kao obezbjeđenje vođama zaraćenih klanova. U kotorskom Osnovnom sudu Ćetkoviću se sudi zbog nedozvoljenog držanja oružja, dok je Jurišević zbog istog djela nedavno osuđen na sedam mjeseci zatvora.

Prvostepenom presudom, dok je bio u bjekstvu, Ćetković je osuđen na dvije godine zatvora zbog arsenala oružja pronađenog 2016. godine u kotorskom naselju Sveti Stasije.

Osim njega, za isto krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja, na zatvorsku kaznu od dvije godine i dva mjeseca osuđeni su Kotoranin Igor Dedović, koji slovi za jednog od vođa škaljarskog klana i državljanin BiH Goran Staničić (godinu i 11 mjeseci), dok je godinu i osam mjeseci zatvora dobio Božidar Punošević.

Jurišević je uhapšen 11. decembra prošle godine, a Ćetković 24. februara prošle godine. Osim njih, u zatvoru su i nedavno pristigli vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan (55) iz Kotora, za kojeg je Jurišević radio kao obezbjeđenje.

Samo dan prije ovog incidenta, napadnut je i Kašćelan. Zbog napada kažnjen je Nikšićanin Darko Vicković, koji je u pritvoru zbog sumnje da je 11. oktobra prošle godine u saizvršilaštvu sa više osoba prenosio više komada vatrenog oružja od mjesta Slano ka Nikšiću.

Njemu se na teret stavlja da je član kriminalne grupe Ranka Radulovića.

U vrijeme incidenta sa Vickovićem je bio Vladimir Ulama, optuženi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina, čije tijelo do danas nije pronađeno.

Portal Analitika