Crna hronika

Nacionalne potjernice za Dedovićem i Vukotićem

Za Igorom Dedovićem i Jovanom Vukotićem raspisane su nacionalne potjernice zbog sumnje da su u martu 2016. godine, zajedno sa Milićem Minjom Šakovićem, pucali na Vojina Stupara i Miloša Radonjića. 
Nacionalne potjernice za Dedovićem i Vukotićem
Portal AnalitikaIzvor

Prije šest dana u podgoričkom hotelu ,,Hilton“ uhapšen je Šaković, koji je bio sa Dedovićem i Vukotićem kada su pucali na Radonjića i Stupara.

ŠKALJARSKI KLAN

Igor Dedović je u bjekstvu, dok se Jovan Vukotić nalazi u pritvoru u Srbiji, gdje služi kaznu zbog falsifikovanja pasoša. Kako Pobjeda saznaje, u toku je postupak za raspisivanje međunarodne potjernice za Vukotićem i Dedovićem. Prema policijskim evidencijama, Vukotić, Dedović i Šaković slove za bezbjednosno interesantne osobe.

Dedović je vođa škaljarskog klana, a Vukotić i Šaković članovi ove kriminalne grupe. Stupar i Radonjić pripadaju suparničkom klanu - ,,kavačanima“.

Šakoviću su lisice stavljene dok je sjedio za šankom sa jednim podgoričkim biznismenom. Od njega su oduzeta dva „ajfona“ i jedan kriptovani telefon – „blekberi“. Osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela.

Šaković je negirao krivicu i kazao da nije bio u Kotoru kada su ranjeni Stupar i Radonjić. Ispričao je i da ne zna zašto ga povezuju sa Vukotićem i Dedovićem.

Trojici osumnjičenih se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. Nakon hapšenja Šakovića, oglasili su se iz Uprave policije i naveli da se radi o rezultatu višegodišnje operativne akcije, usmjerene na suzbijanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa.

PRIJAVA

- Ovom krivičnom prijavom su obuhvaćeni i I. D. (42) iz Kotora, koji je u bjekstvu, i J. V. (38) iz Kotora, koji se trenutno nalazi u pritvoru u Republici Srbiji – navodi se u saopštenju policije.

Kako se sumnja, Šaković, Dedović i Vukotić su 27. marta 2016. godine na jednom parking prostoru u naselju Rakite u Kotoru sivim „BMW“ podgoričkih registarskih oznaka presjekli put Stuparu i Radonjiću iz Kotora.

- J. V. je iz vatrenog oružja „škorpion“ kal. 7,65 mm u pravcu M. R. ispalio veći broj projektila. V. S. i M. R. su uspjeli da izađu iz vozila i da se udalje u pravcu obližnje pekare, kojom prilikom su M. Š. i I. D. u njihovom pravcu, svaki iz zasebnog oružja, ispalili više projektila, dok je istovremeno i J. V. pucao u pravcu oštećenih. Osumnjičeni su se vratili u svoje vozilo i udaljili se u nepoznatom pravcu – saopšteno je iz policije.

Stupar je tada zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovrijeđen.

Podsjećamo, Uprava policije je inicirala provjeru imovine Vukotića, Šakovića, i Dedovića zbog sumnje da su sredstva u ličnom vlasništvu stekli iz nelegalnih poslovima.

Prikupljaju se podaci za više nepokretnosti - kuće, stanovi, poslovni prostori, ali su predmet provjera i „kretanja“ na bankovnim računima.

Nedavno je od Milića, njegovog brata Marka i Novaka oduzeto pet luksuznih vozila, više platnih kartica, 12.800 eura bez potvrde o porijeklu, više mobilnih telefona.

Portal Analitika