Politika

Čudno pišu riječ bojkot

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića pozvala je juče ostatak opozicije da napuste državni i sve lokalne parlamente gdje je Demokratska partija socijalista na vlasti. U saopštenju pres službe Demokrata, koje je objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici, navodi se da se predlaže bojkot institucija sistema do „prvih poštenih izbora u Crnoj Gori“.
Čudno pišu riječ bojkot
Portal AnalitikaIzvor

- Zbog svih manipulativnih metoda zahvaljujući kojima DPS već decenijama dolazi na vlast i opstaje na vlasti, a koje su najbjelodanije konkretizovane tokom posljednje afere, Demokrate već više mjeseci predlažu bojkot svih institucija sistema, počevši od državnog do svih lokalnih parlamenata u opštinama gdje je DPS uspjela da preko, sad već svima znanih metoda kupovine i krađe glasova, dospije na vlast - navodi se u saopštenju pres službe Demokrata.

Samo par sati nakon javnog poziva ostatku opozicije na bojkot državnog i svih lokalnih parlamenata u kojima je DPS na vlasti, predstavnik Demokrata Štefan Camaj je prisustvovao žrijebanju za redosljed na listi za lokalne izbore u Tuzima.

Kako je Pobjedi saopštio predsjednik OIK-a Štefan Ujkić, na žrijebu je odlučeno da Demokrate na prvim lokalnim izborima za parlament samostalne opštine budu pod rednim brojem tri, čime je stranka Alekse Bečića potvrdila svoj izlazak na lokalne izbore u najmlađoj crnogorskoj opštini.

Demokrate su saopštile da su svi vidjeli kako se gradonačelniku Podgorice predaje donacija od 97.500 nigdje registrovanih eura za dijeljenje partijskim aktivistima samo na području Golubovaca i dodali da su čuli da se u dvadeset godina, sve zbog ucjena Đukanovića upućenih biznismenima od kojih se, da bi u tom statusu i ostali, tražilo da u DPS slivaju na desetine miliona eura kriminalnog i koruptivnog porijekla.

- Znamo da je samo pitanje vremena kada će izbiti novi dokazi o identičnim aktivnostima u drugim opštinama, znamo da se na svaku pobjedu DPS-a na izborima može staviti veliki znak pitanja, saglasni da se mora preći na metode vanistitucionalne borbe, najprije u Podgorici, onda i u svim drugim opštinama, jer je razlika između Podgorice i drugih opština jedino, možda, bila u debljini koverte - navode Demokrate.

Iz ovih razloga Demokratska Crna Gora predlaže bojkot svih jedinica lokalne samouprave do organizovanja prvih poštenih izbora u Crnoj Gori, a ne samo glavnog grada.

- Ako je do sada iko i imao dilema oko ispravnosti odluke o bojkotu Skupštine Crne Gore, valjda je sada, nakon svega što smo bili u prilici da vidimo, nema niko u Crnoj Gori. Jedan je te isti DPS i istim se nedostojnostima svuda jednako služio i nastaviće da se služi ne izvrši li opozicija demokratski pritisak u formi bojkota svih poslanika u Skupštini Crne Gore, kao i odbornika u svim lokalnim parlamentima. Naravno, uz dodatne manifestacije demokratskog pritiska i vaninstitucionalne metode političke borbe - zaključile su Demokrate.

Portal Analitika