Rukomet

Muška kadetska reprezentacija počela pripreme za Mediteransko prvenstvo u Egiptu

Muška kadetska reprezentacija okupila se u Podgorici i počela priprema za Mediteransko prvenstvo koje je na programu od 18. do 24. februara u Egiptu. Selektor Brano Božović na pripremama računa na 18 igrača, nakon čega će odraditi konačan spisak za predstojeći šampionat. 
Muška kadetska reprezentacija počela pripreme za Mediteransko prvenstvo u Egiptu
Portal AnalitikaIzvor

Uz zadovoljstvo što na raspolaganju ima sve igrače, selektor Božović istakao je da vjeruje da će se momci u najboljem svjetlu predstaviti u jakoj konkurenciji u Egiptu. Na Mediteranskom prvenstvu pored domaćina Egipta, nastupiće Alžir, Egipat, Francuska, Saudijska Arabija, Italija, Libija, Rumunija, Maroko, Rumunija, Tunis, Turska i Ujedinjeni Arapski Emirati.

- Poslije provjera koje smo imali u Makedoniji i Mađarskoj, napokon smo kompletni i svi igrači su došli u dobrom zdravstvenom stanju. Predstojeće takmičenje će nam pokazati kvalitet tima, a vjerujem da ćemo se prikazati u najboljem svjetlu. Većina igrača je iz Lovćena i Mornara, a tu su i dva momka koja nastupaju u Sloveniji što je vrlo dobro za njih jer igraju u mnogo jačoj ligi nego što je naša i imaju bolje uslove za rad i napredak. Očekuje nas pet utakmica u samo tri dana, nakon čega slijedi razigravanje za plasman. To je novi sistem takmičenja i za momke i za mene, ali nadam se da ćemo se uklopiti i da će se pokazati da smo se dobro uigrali kroz turnire na kojima smo nastupili – kazao je selektor Božović.

Na spisku selektora Božovića su golmani Vasilije Vujović(Lovćen) i Miloš Milačić (Perper Handball), lijeva krila Mateja Džarić (Mornar 7) i Luka Nikolić (Budvanska rivijera), bekovi Arsenije Dragašević, Radoica Čepić (Rudar), Luka Barjaktarović (Mornar 7), Marko Abramović i  Bogdan Mijušković (Dobova, Slovenija), Luka Vukićević (Perper handball), Aleksa Lasica i Aleksa Jokić (Budvanska rivijera), desna krila Lazar Gvozdenović (Mornar) i Vojislav Vukić (Ivangrad), te pivoti Elmin Junuz (Rudar), Uroš Rakočević (Mornar 7) i Nikola Đurković i Darko Pejović(Perper Handball).

Reprezentacija će na pripremama u Podgorici boraviti do subote, nakon čega slijedi put u Egipat.

Portal Analitika