Politika

Simović: Pobjeda DPS-a je legalna i legitimna, institucije će odlučiti o Stijepoviću

Pobjeda DPS i na prethodnim i na ranijim izborima, pobjeda DPS-a je iskaz demokratske volje građana Crne Gore. Tu nema nikakve dileme. Jučerašnja odluka ASK-a je znak da institucije u Crnoj Gori funkcionišu i dokaz da je Zakon jednak za sve - kazao je danas potpredsjednik Vlade, Milutin Simović, odovarajući na pitanja novinara.
Simović: Pobjeda DPS-a je legalna i legitimna, institucije će odlučiti o Stijepoviću
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanja novinara da li je pobjeda DPS-a na izorima 2016. godine legalna, ako je ASK juče utvrdila da je partija prekršila Zakon u slučaju Koverta - Simović kaže da je ona legalna i legitimna.

''Legalna i legitimna. Pobjeda DPS i na prethodnim i na ranijim izborima, pobjeda DPS-a je iskaz demokratske volje građana Crne Gore. Tu nema nikakve dileme. Jučerašnja odluka ASK-a je znak da institucije u Crnoj Gori funkcionišu i dokaz da je Zakon jednak za sve. Prema tome, prekršajna prijava, koja razumijem slijedi,  i kazna  DPS-u, kao i svim ostalima koji ne ispoštuju elemente Zakona o finansiranju političkih partija“, kazao je Simović.

Na dalja pitanja da Simović ističe da će se o slučaju Stijepovića izjasniti institucije.

''Ne znam konkretno u slučaju kolege Stijepovića, jedino vidim da bi mnogi neke prijeke sudove u Crnoj Gori, nezavisno o kom se zakonu radi. Insitucije će i u odnosu na to pitanje dati odgovor i ne bih ništa prejudicirao“, kazao je Simović.

Da li je Afera koverta tehnički propust, Simović kaže da se Agencija tome izjasnila svojm odlukom, da je u pitanju kršenje Zakona o finansiranju političkih partija u odnosu na koju je iskazala prekršajnu mjeru.

Na pitanja novinara da li moguće da vrh njegove partije nije bio upoznat sa donacijom koju je dao, takođe, visoko pozicioniran funkcionior DPS-a, Simović kaže da je Stijepović dao svoj iskaz i da tu ništa ''ne bi dodao niti oduzeo''.

Portal Analitika