Turizam

Zagrepčanima predstavili ponudu Crne Gore (VIDEO)

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena je u hrvatskoj prijestonici, u okviru manifestacije "Dani Crne Gore u Zagrebu", koju su organizovali Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) i NTO, u saradnji s lokalnim turističkim zajednicama.
Zagrepčanima predstavili ponudu Crne Gore (VIDEO)
InfobiroIzvor

Bogat program pripremile su lokalne turističke organizacije Kotora, Tivta, Budve, Bara, Ulcinja, Cetinja i Podgorice.

Na Trgu Bana Jelačića nastupili su mandolinski orkestar i KUD "Boka", proizvođači suvenira NVO "Harlekin" i organizacija žena Tivta koja će predstaviti tradicionalna jela od žućenice i morskih plodova.

U okviru programa koji su pripremile lokalne turističke organizacije Bara i Cetinja nastupio je KUD "Njegoš" sa orkestrom i izvođačem izvorne muzike Veskom Mileusnićem. Pored njih, prisutnima su se predstavili klapa "Assa Voce" iz Podgorice.

Oni su kroz pjesmu, plesove i nošnje posjetiocima predstavili crnogorsku istoriju i tradiciju. Turistička organizacija Budve je ovom prilikom predstavila bogat program svojih manifestacija koje će se održati tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika.

"Crnogorski dani u Zagrebu koji su počeli prije par dana, uspješno se realizuju. Evo i danas dosta je ljudi zainteresovano. Mi smo imali sreće što nema kiše. Zadovoljan sam kako smo dočekani", kazao je Ćazim Hodžić, generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije, navodeći da je planiran sastanak sa predstavnikom iz Ministarstva održivog razvoja i turizma Hrvatske.

Ljiljana Čukić menadžer u NTO zadovoljna je reakcijama građana Zagreba na program koji su organizovali Ministarstvo održivog razvoja i turizma i NTO Crne Gore, zajedno sa turističkim organizacijama Ulcinja, Bara, Budve, Kotora, Tivta, Cetinja i Podgorice.

1202mortntozagreb2

"Program je cjelodnevni i počeo je na trgu Bana Jelačića sa raznolikim kulturnim programom. Predstavljaju se KUD Njegoš, KUD Boka, Mandolinski orkestar iz Kotora. Takođe građani imaju mogućnost da degustiraju crnogorske proizvode, pršutu i sir. Tu su sa nama i žene Tivta koje pripremaju tradicionalnu hranu sa žućenicom i morskim plodovima. Za večeras je planiran prijem za predstavnike medija i turističkih agencija, kao i za predstavnike kulturnog i javnog života grada Zagreba i naravno nezaobilazna naša crnogorska kuhinja. Plantaže su takođe pripremile degustaciju crnogorskih vina", kazala je ona.

U popodnevnim časovima program se nastavio kada su u organizaciji TO Kotor nastupile karnevalske maske, učenici Srednje muzičke škole “Vida Matjan”, duo flauta - Tamara Živković i Jovana Mršulja, duo gitara - Nađa Janković i Kristina Jevrić i solo harmonika - Boško Tujković.

"Ovdje smo po prvi put prisutni kao organizacija i zaista se lijepo osjećamo, posebno što je veliko interesovanje sa svih strana oko nas, kako za naš kulturno-umjetnički program, tako je i veliko interesovanje iskazano kada je u pitanju naš propagandni materijal za nastupajuću sezonu. Tu smo negdje i da predstavimo sve ono što je Tivat pripremio za nastupajuću sezonu", kazala je Direktorka TO Tivat Gabrijela Glavočić.

U večernjim časovima u dvorani Bruxelles u Evropskom domu organizovan je svečani prijem za predstavnike medija, privrednog i javnog života Hrvatske. Zvanice je pozdravio ambasador Crne Gore u Hrvatskoj Boro Vučinić.

"Želio bih da večeras čestitam Hrvatskoj koja će za godinu dana predsjedavati Evropskom Unijom, tačnije 2020 godine, i naravno ima tu simbolike što se mi večeras nalazimo u Evropskom domu koji nosi upravo taj naziv koji Crna Gora ima u svom strateškom opredjeljenju. Vjerujemo da ćemo do 2025 godine to i uspjeti. Crna Gora kao multietničko i multikonfesionalno društvo naročito drži do svih nacionalnih zajednica koje u njoj žive, pa tako i Hrvata koji su u Crnoj Gori zastupljeni na svim relevantnim pozicijama i u crnogorskoj Skupštini i u crnogorskoj Vladi kroz poziciju ministra", kazao je Vučinić.

Portal Analitika