Crna hronika

Vještak: Pajković bio u afektu razdraženosti srednjeg intenziteta

Drago Pajković (43) iz Berana bio je stanju afekta razdraženosti srednjeg intenziteta, kada je u novembru 2017. godine pokušao da ubije inspektora Marka Drobnjaka, ocijenio je tim vještaka neuropsihijatara.
Drago Pajković
Drago Pajković
PobjedaIzvor

Vještak Stanko Milić pojasnio je da je afekat razdraženosti srednjeg intenziteta uzrokovan fizičkim konfliktom optuženog i Drobnjaka.

Na jučerašnjem suđenju pročitan je izvod iz kaznene evidencije optuženog u kojem se navodi da je Pajković osuđivan za osam krađa, četiri teške krađe i razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelima falsifikovanje isprava i prevara.

Pajković se tereti i za razbojništvo koje je, prema navodima optužnice, počinio neposredno prije pokušaja ubistva inspektora Drobnjaka.

Optuženi je na prvom pretresu negirao krivicu za oba krivična djela. Prema navodima optužnice, Pajković se tereti da je 10. novembra prošle godine u blizini TC Mol of Montenegro pokušao da ubije Drobnjaka.

- On je kritičnog dana upotrebom sile od Branke Kruščić u blizini radnje ,,Koton“ ukrao novčanik, zatim pobjegao prema Gintašu. Kod solitera koji se nalaze iznad Gintaša sustigao ga je inspektor Drobnjak, nakon čega je pokušao da mu stavi ruke na leđa, međutim, Pajković je izvadio nož i dva puta ubo Drobnjaka, u predjelu lijeve butine i lijevog koljena. Nakon toga je pobjegao, ali je brzo uhapšen - navodi se u optužnici.

Suđenje se nastavlja 8. aprila, za kada su zakazane završne riječi.

Portal Analitika