Društvo

Ne možemo nadomjestiti propuste

Predstavnici Evropske unije kazali su da u slučaju izgradnje vrtića u Baru ne mogu nadomjestiti propuste u nadležnostima institucija, ali da će Brisel biti obaviješten o ovom pitanju.
Ne možemo nadomjestiti propuste
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnice Građanske inicijative iz Bara Branka Ćalasan, Nikoleta Pavićević i Rialda Kurgaš sastale su se danas sa predstavnicima EU.

Građanska inicijativa se inače zalaže za pronalaženje druge lokacije za izgradnju predškolske ustanove u ovom gradu.

Delegati Eu su na sastanku istakli da prate razvoj dešavanja u Baru i da će svoje ocjene o Crnoj Gori EU dati u sklopu godišnjeg izvještaja koji se očekuje na proljeće.

Takođe, naveli su i sa su upoznati sa prijetnjama upućenim organizatorima protesta. Aktivistkinji Pavićević prijetnje su upućene putem socijalne mreže Facebook sa lažnog profila.

Pavićević je slučaj prijavila nadležnim službama bezbjednosti.

Barani od 15. oktobra na različite načine protestuju povodo, izgradnje zgrade novog državnog vrtića, na parceli koja je decenijama unazad vršila funkciju školskog dvorišta za dvije srednje i jednu muzičku školu, a nalazi se pored zgrade osnovne škole.

Građani na protestima ističu da žele vrtić koji će biti bezbjedan za njihovu djecu, i u kojem će djeci biti omogućen adekvatan rast i razvoj, što je u ovom projektu sporno.

Protestuju i zbog sječe 94 zdravih stabala mediteranskog čempresa, koja je, kako navode nezadovoljni građani izvršena na perfidan način, bez elaborata o zaštiti životne sredine.

Portal Analitika