Fudbal

Siti demolirao Čelsi

Fudbaleri Mančester Sitija ubjedljivo su pobijedili Čelsi na Etihadu u derbiju 26. kola Premijer lige rezultatom 6:0 i time se ponovo vratili na prvo mjesto na tabeli.
Foto: Martin Rickett/PA
Foto: Martin Rickett/PA
Portal AnalitikaIzvor

Aktuelni šampioni imaju 65 bodova, koliko i drugoplasirani Liverpul, ali i meč više u odnosu na Redse. a druge strane, Čelsi je sa četvrtog pao na šesto mjesto sa 50 poena. Jednak broj ima i petoplasirani Arsenal, dok je Mančester Junajted četvrti sa 51.

Na Etihadu je od prvog do posljednjeg minuta postojao samo jedan tim. Siti je od starta ubacio letargične „plavce“ u mašinu, za samo 25 minuta došao do ubjedljivih 4:0, i sa kamatom vratio četi Mauricija Sarija za poraz u prvom dijelu sezone (1:2).

Goleadu je otvorio Rahim Sterling u četvrtom minutu, pošto je natrčao na ubačenu loptu Bernarda i sa desetak metara ju je zakucao u mrežu.

Zatim je na scenu stupio maestralni Serhio Aguero, koji je u nastavku meča došao do 11. het-trika u Premijer ligi i time se izjednačio na čelu vječne liste PL sa legendarnim Alenom Širerom.

Argentinac je u 13. minutu"skinuo pauka" sa dvadesetak metara, u 19. je iskoristio "asistenciju" Rosa Barklija, koji je neoprezno reagovao i vratio loptu u šesnaesterac, gdje je Kun rutinski regovao i savladao Kepu, da bi het-trik ostvario iz penala u 56.

Šest minuta kasnije Ilkaj Gundoan je bio strijelac. Njemac je odbijenu loptu sa ivice šesnaesterca poslao u dalji ugao španskog golmana.

Poslije nešto sporijeg ritma u finišu poluvremena, tim Pepa Gvardiole je u drugih 45 minuta ponovo podigao tempo i doslovno demolirao goste.

Pored gola i prečke Aguera, koji je nešto kasnije izašao iz igre, njegova zamjena Gabrijel Žezus je mogao da savladao Kepu iz izgledne situacije.

Španac je tad sjajno reagovao, ali u 80. minutu nije mogao ništa. Zinčenko je poslao povratnu na peterac, gdje neometanom Sterlingu nije bilo teško da pogodi mrežu i postavi konačan rezultat.

Portal Analitika