Košarka

Ključni meč pred plej-of

Računica je jasna: Budućnost Voli mora večeras (19h) pobijediti Partizan, ukoliko želi da ostane u borbi sa Cedevitom za drugo mjesto u ABA ligi pred plejof. 
Ključni meč pred plej-of
ArenaIzvor

Poraz bi zakomplikovao i plasman na trećoj poziciji. Partizan, u usponu forme i nizu dobrih rezultata i partija od dolaska trenera Andree Trinkijerija, ima svoju računicu.

Želja Beograđana je pobjeda veća od četiri poena razlike, kako bi sa boljim međusobnim skorom od ABA prvaka ušli u posljednja tri kola regularnog dijela sezone. Jasno je, ovo je ključni meč pred plej-of - i zato u Budućnost Voliju znaju da ih večeras čeka puna dvorana ,,Aleksandar Nikolić“, slavni ,,Pionir“. Žestok pritisak na terenu od strane motivisanog mladog protivnika, ali i sa tribina, u najvažnijem meču do sredine marta, biće veliki test za tim Jasmina Repeše. U ovom meču ključ je možda i cijele sezone. - Partizan je naš direktan rival za što bolju poziciju na tabeli do početka plej-ofa. Meč će biti sigurno izuzetno zanimljiv.

Utakmica je bitna i za nas i za njih i zaista očekujem izuzetan takmičarski duel - rekao je Goga Bitadze, centar Budućnost Volija. Podgoričani moraju tražiti šansu i priliku u širini rotaciji, očigledno imaju mnogo više kvalitetnih opcija. Takođe, prednost pod obručem se mora koristiti, naročito računajući na formu Bitadzea. Gruzin je odigrao dobro u posljednja dva meča, porazu od Himkija i pobjedi nad Mornarom u Podgorici.

Eventualni problem mogu biti njegovi rani faulovi. Protiv Himkija u četvrtak u ,,Morači“ ušao je u seriju ličnih grešaka u završnici, baš u tom period rival je napravio preokret. - Pojedine stvari iz prethodne utakmice moramo promijeniti i popraviti. Igramo protiv ekipe koja je u odličnoj formi u ABA ligi, pogotovo kao domaćin.

Svjesni smo očekivanja i koliko je meč važan - dodao je Bitadze. Trener Jasmin Repeša bio je očigledno ljut nakon poraza od Himkija. Igrači su u dugim fazama utakmice igrali bez pravog fokusa. U nekoliko situacija oglušili su se o konkretne instrukcije sa klupe, poput Kotija Klarka u završnici prvog poluvremena… Repeša očekuje od tima reakciju, pobjeda bi bila odraz i kvaliteta i karaktera. - Igraćemo protiv ekipe koja je u izuzetnom stanju forme. Takođe atmosfera će biti sjajna, naglašeno domaćinska. Meč dolazi nakon poraza koji nijesmo željeli. Trebaće nam puno više koncentracije nego u prethodnom meču protiv Himkija. Treba nam dobra utakmica, moramo pružiti sve od sebe kako bismo pobijedili u ovom duelu - jasan je Repeša. Očekuje se da za duel sa Partizanom bude oporavljen bek Petar Popović.

Krilni centar Danilo Nikolić nije igrao protiv Himkija odlukom trenera, iako je bio u sastavu. Nakon teške utakmice, timu će biti izuzetno važno da pronađe pravu svježinu.

- Znamo da moramo igrati čvrsto i agresivno protiv Partizana i tako ćemo i igrati.

Ovi mečevi košarku u ABA ligi čine posebnom i potrudićemo se da budemo na visini zadatka - rekao je Noris Kol, bek Budućnost Volija. U prvom meču sezone Budućnost Volija i Partizana, pobjedi ABA prvaka u Podgorici 75:71, najbolji je bio Erl Klark sa 20 poena i šest skokova.

U posljednjih pet utakmica u Evroligi nije imao dvocifren učinak, a večeras krilni centar može imati ključnu ulogu. Budućnost Voliju potreban je kvalitet svih igrača koje Repeša uključi u rotaciju, u najbitnijem ispitu ligaškog dijela ABA lige.

Portal Analitika