Vaterpolo

Vaterpolisti Zvezde u Splitu napadnuti noževima, šipkama i palicama

Vaterpolisti Crvene zvezde, koji su večeras trebali da igraju meč regionalne lige protiv Mornara, napadnuti su danas u centru Splita. Jedan od njih je dobio nekoliko udaraca i spasio se skokom u more, dok su ostali pobjegli.
Vaterpolisti Zvezde u Splitu napadnuti noževima, šipkama i palicama
rtv.rsIzvor

Vaterpolisti će krenuti za Beograd nakon što trener crveno-belih da izjavu policiji, potvrdio je za RTV generalni sekretar vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan.

Četvorica igrača sjedjela su na kafi oko 13.40 časova na Rivi, glavnom gradskom šetalištu, kad im je prišla grupa mladića i zatražila od njih da skinu trenerke sa klupskim obilježjima, a potom nasrnula na njih i počela da ih tuče. U tuči su korišćeni noževi, šipke i palice.  Jedan od napadnutih vaterpolista skočio je u more kako bi se spasio, dok su ostali pobjegli, dodaje Slobodna Dalmacija, ističući da je on izašao iz mora tek po dolasku policije i da nije povrijeđen.

Ostala trojica vratila su se u hotel, dodaje "Slobodna Dalmacija".

"Slobodna Dalmacija" navodi, pozivajući se na nezvanična saznanja, da su vaterpoliste napala petorica mladića.

"Odjednom je nastala galama i vika. Riva je bila puna, a odjednom je jedan čovjek skočio u more, dok je drugi pobjegao u smjeru Palače, prema Voćnom trgu. Mislim da je bilo više napadača. Nesrećni mladić iz mora vikao je da je Crnogorac", rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" jedan od očevidaca ovog incidenta.

Jelenić: Katastrofa, Kralj skakao u more...

Predsjednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić potvrdio je da je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede.

Jelenić je u izjavi Tanjugu rekao da je Kralj morao da ide u lokalnu policiju da da izjavu i da se osjeća dobro, prema njegovim informacijama iz Hrvatske.

"Napadnuti su u kafiću na rivi, morao da skače u more Kralj, a ostala trojica su uspjela da pobjegnu. To je katastrofa, igrači su, a ne navijači. Sramota, šta bih drugo rekao", rekao je Jelenić Tanjugu.

VK Mornar osudio napad na vaterpoliste Zvezde

Vaterpolo klub "Mornar" oštro osuđuje današnji napad na četvoricu vaterpolista Crvene zvezde u Splitu, rekao je sekretar "Mornara" Vili Marinić.

"Saznali smo da je par njihovih igrača napadnuto danas nakon što su slobodno vrijeme, nakon treninga, a prije utakmice, iskoristili za šetnju po splitskoj rivi. Naš klub oštro osuđuje svaku vrstu nasilja, kako na sportskim borilištima, tako i izvan njih, a samim tim i ovaj napad", rekao je Marinić.

Marinić kaže da VK "Mornar" žali što je došlo do toga nakon što, kako je naglasio, dva kluba 10 godina igraju regionalnu ligu po cijelom regionu, bez ikakvih incidenata.

On je za hrvatski portal Indeks.hr dodao da su vaterpolisti "Crvene zvezde", s kojima je "Mornar" trebalo da večeras u 20:30 sati igra utakmicu regionalne lige, doputovali u Split juče popodne.

"Odsjeli su u hotelu Zagreb u Duilovu, odakle su sinoć i jutros pod policijskom pratnjom otišli na treninge na bazene na Poljudu", rekao je on.

Golman VK Crvena zvezda Aleksandro Kralj, koji je skočio u more nakon što ga je, zajedno sa još trojicom njegovih saigrača, napala grupa mladića u Splitu, po izlasku iz vode rekao je da bi ga "ubili" da nije to uradio.

"Da nisam skočio u more ubili bi me", rekao je Kralj nakon dolaska policije i ljekarske ekipe, prenosi hrvatski sajt Gol.

Hrvatski sajt Indeks.hr navodi da su neki od okupljenih Splićana željeli da mu pomognu da izađe iz vode, dok su drugi uzvikivali: "Ipak je on četnik".

Prije nego što je izašao iz mora, igrač je skinuo majicu Crvene zvezde i bacio je u more, dodaje hrvatski sajt.

Portal Analitika