TV / Film

Oproštajno pismo Žarka Lauševića Nebojši Glogovcu: Krenuo sam nešto da pišem za nas, pa da odigramo... ili ovde ili tamo

Danas se navršava godinu dana od preranog odlaska slavnog glumca Nebojše Glogovca, a pismo koje mu je napisao kolega Žarko Laušević i dalje izaziva suze na oči.
Oproštajno pismo Žarka Lauševića Nebojši Glogovcu: Krenuo sam nešto da pišem za nas, pa da odigramo... ili ovde ili tamo
NINIzvor

Nebojša je preminuo 9. februara 2018. godine, a samo dva dana nakon toga Žarko mu je napisao oproštajno pismo koje je objavljeno u nedjeljniku NIN.

Pismo prenosimo u cjelosti:

Sreda, 11. februar 2018.

Dragi Glogi,

Čitam tvoju poruku od pre neki dan:

"Znam da će biti dobro... Pričaćemo... Samo malo da prođe ovo ludilo... Što kažu, Srbi pamte do četvrtka, tako da se čujemo za vikend, a do tada, evo ti par viceva..."

Jesenas smo, čekajući prevoz na aerodromu u Bostonu, pravili planove da nešto radimo zajedno. Rekao si "radićemo sigurno ili ovde ili tamo". Onda ti je stigla poruka i poskočio si kao malo dete:

"Dobio sam nagradu u Londonu!". Bila je to nagrada za najboljeg glumca prestižnog evropskog festivala. Svi smo, poneti tim osećajem velikog ponosa, odigrali poslednje izvođenje "Hadersfilda". I te noći sam te, kao i na celoj kanadsko-američkoj turneji, gledao na sceni, sa strane, nem od sreće što prisustvujem jednom čudesnom predavanju i davanju sebe glumi kakvo nikada ranije nisam video.

Moja nastarija ćerka je godinama imala svog omiljenog i najboljeg glumca. Onda mi je jednog dana bojažljivo izjavila:

"Tata, ti više nisi moj najbolji glumac!".

"Ah, ko je taj što je čedu mome pomutio razum?" - promucah nekog patetičnog Šekspira iz sećanja.

"Nebojša Glogovac..." - skrušeno mi priznade. Zagrlih je.

"Pa, on je i za mene najbolji glumac" - priznah i ja njoj.

Laknulo joj je. I zbog tebe je otputovala iz Čikaga s nama u Boston da ponovo odgleda predstavu.

Glogi, od kada sam čuo za tvoju boljku, krenuo sam nešto da pišem za nas. Pa da odigramo... ili ovde ili tamo.

I čekam da se čujemo... za vikend.

Tvoj Žarko.

Portal Analitika