Ostalo

Jedriličari iz Boke na 45. regati Kup mimoze

Tradicionalna regata Kup mimoze održana je danas 45. put u akvatorijumu hercegnovskog zaliva, u okviru sportskog programa 50. Praznika mimoze.
Jedriličari iz Boke na 45. regati Kup mimoze
Portal AnalitikaIzvor

Iako vjetar nije bio najpovoljniji, takmičenje koje predstavlja početak jedriličarske sezone u Crnoj Gori uspješno je završeno, čime su potvrđeni iskustvo i organizovanost domaćina iz Jedriličarskog kluba “Jugole Grakalić”, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

“Ova regata je jedna ozbiljna tradicija i jako smo ponosni na to što se pratimo sa Praznikom. Ovo je za nas jubilej, 45. godina i nadamo se da će da traje još dugo”, rekao je direktor JK “Jugole Grakalić” Predrag Peco Vukčević.

Regata je okupila tridesetak učesnika iz klubova Boke Kotorske: “Delfin” iz Tivta, “Lahor” iz Kotora i novski “Jugole Grakalić”.

To su klubovi koji čuvaju tradiciju ovog sporta i takmiče se u ligi Crne Gore, objašnjava Vukčević.

“Tradicija ovog sporta i ove vještine izgradila je Boku Kotorsku. Njena istorija počiva na ovoj vještini. Mi želimo da sačuvamo ovaj sport i prenosimo ga na buduće generacije, da znaju kako se nakada plovilo i kako se gradila Boka”, istakao je Vukčević govoreći o tradiciji Kupa mimoze u jedrenju.

U klasi Optimist u ukupnom plasmanu prva tri mjesta zauzeli su članovi JK “Delfin”: prvo Pavle Musić, drugo Petar Klakor, a treće Vasilije Kurbanović. Među djevojčicama u ovoj klasi najuspješnija je bila Nina Strahinja iz JK “Lahor”, za njom Romina Racković iz istog kluba, a treća je Tea Čelanović iz JK “Delfin”. U konkurenciji do 12 godina u klasi optimist najbolji su bili Petar Klakor iz JK “Delfin”, Viktor Lesjak takođe iz “Delfina” i Nina Strahinja iz “Lahora”.

U klasi Laser standard prva nagrada pripala je Iliji Markoviću iz JK “Delfin”, druga Miloš Tripoviću iz JK “Delfin”, a treća Luki Ognjanoviću iz JK “Lahor”.

U klasi Laser 4.7 prvo mjesto pripalo je Danilu Jončiću iz JK “Delfin”, a drugo i treće njegovim klupskim kolegama Stefanu Anđeliću i Nikoli Goluboviću.

Portal Analitika