Košarka

Dončić: Lakše je poentirati u NBA ligi nego u Evropi

Iako samo LeBron Džejms i Janis Antetokunpo dobili više glasova navijača, Luka Dončić neće igrati na NBA All-Star meču jer igrači i mediji nemaju baš tako visoko mišljenje o "čudu od djeteta" iz Slovenije.
Dončić: Lakše je poentirati u NBA ligi nego u Evropi
index.hrIzvor

Evropski košarkaški superstar u intervjuu za španski Movistar+ govorio je o razočarenju konačnim rezultatima glasanja, ali i o razlikama između evropske i NBA košarke te drugim temama.

"Ovdje u NBA-u lakše je poentirati nego u Evropi. Tamo je teren manji, a ovdje imamo i pravila odbrambene tri sekunde. Mislim da je tu lakše poentirati", objasnio je Dončić, a nije čak ni pomenuo kako se u NBA-u smije igrati odbrana rukama, što dodatno olakšava posao napadačima.

Veliki LeBron pomenuo ga je kao jednog od igrača s kojima bi volio biti u istoj ekipi.

"Sjećam se tog intervjua, bio je to poseban trenutak za mene. Prvo, samo igranje protiv njega bilo je posebno, a kad je to rekao, bilo je još posebnije za mene."

Na All-Star utakmici igraće 26 košarkaša, ali ne i Luka, iako je bio ukupno treći prema broju glasova navijača.

"Želio sam ići na All-Star i bio sam vrlo razočaran kad su mi rekli da ne idem. Važni su ljudi koji su glasali za mene. To me impresioniralo i to je ono što mi je važno. Sljedeće godine ću možda ipak zaigrati", kaže Luka, koji će ipak biti u Šarlotu idućeg vikenda kao učesnik takmičenja u vještinama.

Prije završetka prelaznog roka za saigrača u Dallas Mavericksima dobio je još jednu mladu evropsku zvijezdu Kristapsa Porzingisa.

"To što ćemo ovdje imati s Porzingisom biće zaista posebno. On je sjajan igrač i zajedno možemo puno dobrog napraviti. Već se poznajemo, često smo igrali jedan protiv drugoga, a sad ćemo konačno i zajedno."

Za kraj su ga pitali što mu je cilj u karijeri.

"San mi je osvojiti prsten u NBA ligi, naravno."

Portal Analitika