Društvo

Dan: Maraš tvrdi da je Stijepović dao 47.500 eura i da je to podijeljeno štabovima

Funkcioner Demokratske partije socijalista Milenko Maraš je u izjavi za Dan saopštio da Slavoljub Stijepović, bivši gradonačelnik Podgorice, nije za potrebe izborne kampanje DPS-a dao 97.000, nego 47.500 eura koje je podijelio štabovima.
Dan: Maraš tvrdi da je Stijepović dao 47.500 eura i da je to podijeljeno štabovima
Portal AnalitikaIzvor

Maraš, koji je bivši predsjednik Skupštine Gradske opštine Golubovci, podvlači da Stijepović nije dao 100.000, već 47.500 eura, te da te detalje zna jer je obaviješten, piše Dan.

“Čovjek je poklonio nešto za rodni kraj. To je dato štabovima i to je sve. Nije suma kojom vi manipulišete, već 47.500 eura. Te detalje znam jer sam obaviješten”, tvrdi Milenko Maraš.

On je u izjavi za Dan kazao da tužilaštvu nije davao iskaz povodom političke korupcije i nelegalnog finansiranja DPS-a, “ali hoće ako bude bilo potrebe”.

“Nijesam davao iskaz tužilaštvu. To je notorna laž. Niko nije išao u tužilaštvo. Ukoliko me pozovu, fala Bogu, uredno ću se odazvati. Ovo nije aferauopšte, a nije ni sistem”, naglasio je Maraš.

Na snimku koji je dospio u javnost 11. januara vidi se da je bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović lično uzeo novac od predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića za potrebe izborne kampanje Demokratske partije socijalista.

Informacije o saslušanju pred tužiocima i dešavanja oko afere “Koverta” juče nijesu htjeli novinarima da komentarišu ni glavni akter Slavoljub Stijepović, ali ni bivši predsjednik Gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić.

Bez komentara je i Radonjićeva naslednica Tanja Stajović, čije se ime u medijima navodilo kao jednog od saslušanih funkcionera DPS-a pred nadlaženim organima u vezi sa aferom političke korupcije.

 

Portal Analitika