Politika

Raonić: Opozicija aferu Koverta dočekala nespremna

Opozicija i strukture koje stoje iza njih dočekale su aferu „koverta“ nespremno i nekoordinisano, što dodatno olakšava vlastima mogućnost konsolidacije,  ocijenio je za Pobjedu Boris Raonić, izvršni direktor Građanske alijanse.
Raonić: Opozicija aferu Koverta dočekala nespremna
PobjedaIzvor

Raonić je, govoreći o reakcijama opozicije na afere „Atlas“ i „koverta“, ali i nejedinstvu kada su u pitanju izbori u Tuzima, rekao da je opozicija „ u novonastaloj situaciji pokazala svoje tradicionalne manjkavosti“. - Čak i pojedinačne partije su mijenjale strategije, a između sebe nijesu ostvarile ni elementarnu koordinaciju. Na opozicionom stolu su sve moguće opcije: bojkot, institucionalno djelovanje, protesti, jedan dio se nada saradnji sa dijelom DPS-a, dok drugi o tome ima dijametralno drugačiji stav – kaže Raonić.

Prema njegovim riječima, opozicija i strukture koje stoje iza njih „neiznenađujuće su ovu aferu dočekale nespremno i nekoordinasno“. - To dodatno olakšava vlastima mogućnost konsolidacije – poručio je Raonić. Ni afera „koverta“ nije pokrenula kompletnu opoziciju na zajedničko djelovanje.

Demokratski front ocijenio je da bi tehnička vlada bila izlaz iz situacije, SNP je tražio zajednički sastanak opozicije kako bi se postigao dogovor o daljim potezima, Demokrate su poručile da je afera potvrda ispravnosti njihove odluke da bojkotuju parlament, a SDP je pokrenuo inicijativu da se na vanrednoj sjednici parlamenta raspravlja o aferi „koverta“.

Opširnije u PObjedi

Portal Analitika