Crna hronika

Snimak demantovao svjedoke da Perović nije ulazio u butik

Na video snimku sa nadzorne kamere koji je juče prikazan u podgoričkom Sudu za prekršaje vidi se da je Milo Perović, brat jednog od suvlasnika Vijesti, inicirao verbalni kontakt sa novinarom i publicistom Šekijem Radončićem 15. novembra prošle godine u tržnom centru Delta Siti.
Snimak demantovao svjedoke da Perović nije ulazio u butik
Portal AnalitikaIzvor

Prema navodima prijave, Perović je Radončiću prijetio i vrijeđao ga na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Proces vodi sutkinja Nevenka Kovačević.

SNIMAK

Pregledom snimka juče se moglo vidjeti da optuženi Perović u društvu jedne djevojčice ulazi na prvi sprat tržnog centra a nakon 30 sekundi se zaustavlja ispred jednog butika u kome je primijetio Radončića koji je u tom trenutku trgovao sa suprugom.

Perović na dva metra od ulaza, punih 30 sekundi pogledom centrira nekog u radnji. U tih 30 sekundi, prema riječima Radončića, Perović mu upućuje niz uvredljivih riječi (,,ološu“, novinarski smradu“).

Na snimku se potom vidi kako Radončić izlazi iz butika i prilazi Peroviću. Kamera je zablježila i da je novinar, koji se zaustavio na pristojnoj udaljenosti, uputio nekoliko rečenica, mašući glavom. Radončić je tokom pregleda snimka pojasnio da Peroviću u tom trenutku govori ,,da neće ulaziti u raspravu sa njim dok mu se ne predstavi“.

Kako je Perović odbio da se predstavi, Radončić se vraća u butik, a za njim i Perović, koji ostavlja djevojčicu ispred ulaza u radnju. Ubrzo Perović izlazi iz butika i sa djevojčicom se udaljava dvadesetak metara, a potom vraća nazad. Nekoliko trenutaka opet stoji ispred butika, a onda konačno odlazi. Kamera je zabilježila i da je Radončić potom izašao iz radnje i usporenijim koracima išao za Perovićem. -Želio sam da osmotrim osobu koja mi je prijetila i pokušam da je prepoznam – pojasnio je Radončić.

Radončić: Lov na kritičare medijske mafije je otvoren

Šeki Radončić je nakon suđenja ocijenio da izjave svjedoka koji se ne sjećaju napada na njega pokazuju koliki strah vlada u Crnoj Gori od „medijske hobotnice ali i dokle sve dosežu njeni pipci“. - Od trenutka kada se dogodio napad na mene, sistem se dobro potrudio da zaštiti naručioca Miodraga Perovića, i njegovog brata Mila Perovića, izvršioca napada – kazao je Radončić.

On navodi da je procesuiranje ovog slučaja kontaminirano od samog početka a što se ogleda u činjenici da Tužilaštvo napad na njega kvalifikuje kao najobičniji prekršaj.

- Podsjetiću da je izvjesni Zdravko Gojković osuđen na tri mjeseca zatvora jer je novinarki Vijesti kazao ,,drugačije ću ja sa vama, znam kako ću“ pošto je prethodno odbila da sa portala ukloni tekst protiv njega. Tužilaštvo je postupak Gojkovića kvalifikovalo kao krivično djelo, a Perovićeve šovinističke uvrede, prijetnje lomljenjem kičme, prebijanjem na mrtvo upućene meni, kvalifikovane su tek kao običan prekršaj. Lako se dolazi do zaključka da policijsko tužilački sistem u Crnoj Gori iz straha štiti vlasnike Vijesti i njihove izvršioce – kazao je Radončić.

Opširnije u Pobjedi

 

Portal Analitika