Podgorica

VUKOVIĆ: Insisitiramo na uvođenju avio linije PG- Zagreb

Zadovoljstvo je biti u prijateljskoj Hrvatskoj i u lijepom Zagrebu. Želim da se zahvalim gradonačelniku Bandiću i njegovom timu na izuzetno toploj dobrodošlici i zbilja imam osjećaj kao da smo kod kuće. Takođe, zahvalnost na podršci manifestaciji Dana Crne Gore u Hrvatskoj. Mi smo, kao gradska uprava Podgorice, to iskoristili da organizujemo posjetu i na ovaj način se bolje upoznamo i sa onim što su iskustva grada Zagreba na planu razvoja, tokom poslednih 15-ak godina i da predstavimo šta su naši potencijali u tom smislu, izjavio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković nakon susreta sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem.
VUKOVIĆ: Insisitiramo na uvođenju avio linije PG- Zagreb
Infobiro/Portal AnalitikaIzvor

„Odnosi dvije zemlje su izvanredni, na političkom i na ekonomskom planu. Naša ideja je da to iskoristimo kako bismo dalje intezivirali komunikaciju i produbili odnos dva glavna grada. Takođe treba reći i to da Crnogorska zajednica u Zagrebu ima izvanredan status, u jednom dijelu zahvaljujući kolegi Bandiću. Insistiramo na ponovnom uvođenju direktne avio linije koja bi povezala Podgoricu i Zagreb. Puno je toga što Podgorica može naučiti od Zagreba. Mi se nadamo da postoji nešto što Zagreb može naučiti od Podgorice" istakao je Vuković.

Gradonačelnik Zagreba je naglasio da su odnosi sa Crnogorskom zajednicom u gradu Zagrebu stalno išli uzlaznom linijom.

"Dogovorili smo da ćemo već do ljeta posjetiti Podgoricu i formalizirati naše odnose koji su kroz povijesti imali uzlazne i silazne putanje, ali imamo puno više onih stvari koje nas spajaju nego razdvajaju. Upravo na tim tačkama dodira možemo da sarađujemo na raznim poljima, od kulture, gospodrastva, turizma, do znanosti, da dva glavna grada potpišu protokol o međusobnom razumijevanju i prijateljstvu. Nadam se da ćemo to do jeseni realizovati" naglasio je Bandić.

 

Portal Analitika