Društvo

Vlada: Podržavamo nezavisnost institucija, organi da rade bez pritiska

Povodom obraćanja vlasnika Atlas grupe predsjedniku Vlade Dušku Markoviću, želimo da ukažemo na činjenicu da je Crna Gora pravna država sa jasnom podjelom nadležnosti organa i institucija. Dakle, Vlada ne arbitrira o nadležnostima već snažno podržava nezavisnost institucija i samostalnost u njihovom radu, saopšteno je Portalu Analitika iz vladinog biroa za odnose s javnošću.
Vlada: Podržavamo nezavisnost institucija, organi da rade bez pritiska
Portal AnalitikaIzvor

 „Tužilaštvo, sudovi, regulator finansijskog sistema i organi za sprovođenje zakona treba i moraju da rade bez uticaja i pritiska kojem su u vašem slučaju izloženi kroz neprimjerenu i neprihvatljivu kampanju vaše kompanije, pojedinih medija i političkih stranaka“, navodi se u saopštenju i naglašava da Vlada ostaje posvećena poštovanju zakona, snaženju institucija, očuvanju finansijske i ekonomske stabilnosti i obezbjeđivanju razvoja zemlje.

Podsjetimo, Knežević se juče obratio pismom premijeru Dušku Marković u kome traži da „zaustavi progon i maltretiranje zaposlenih u Atlas grupi“. Knežević je naveo da službenici Poreske uprave i Uprave policije ni subotom ni  nedjeljom ne izlaze iz njegovih kompanija i ponašaju se tako da ne poštuju osnovna ljudska prava  zaposlenih.

Portal Analitika