Abiznis

Saradnja na regionalnom nivou ključna za uspješne aktivnosti na Jadranu

Delegacija Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Uprave pomorske sigurnosti, predvodjena državnim sekretarom Ministarstva saobraćaja i pomorstva Muamerom Hajdarpašićem, boravila je u Hrvatskoj 6. i 7. februara i tom prilikom održala niz sastanaka sa kolegama iz Hrvatske.
Saradnja na regionalnom nivou ključna za uspješne aktivnosti na Jadranu
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku koji je održan sa pomoćnikom ministra mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Sinišom Orlićem, a kojem je prisustvovao i direktor Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore Safet Kočan sa saradnicima, dogovoreno je niz konkretnih aktivnosti, kako bi se povećao stepen sigurnosti na moru.

Na odvojenom sastanku u kojem su prisustvovali i direktor Uprave za pomorstvo Slovenije Jadran Klinec sa saradnicima, razmatrane su mogućnosti zajedničke pripreme projektnih predloga koji bi se finansirali sredstvima EU, a u kojim bi učestvovale i druge zemlje jadransko-jonske regije.

Državni sekretar Ministarstva saobraćaja i pomorstva Hajdarpašić i direktor Uprave pomorske sigurnosti Kočan su u Rijeci prisustvovali Danu otvorenih vrata Centra ATRAC (Adriatic Training and Research Centre) - Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za hitna reagovanja na zagađenje mora.

ATRAC je već prepoznat kao platforma za razmjenu znanja i iskustava u Hrvatskoj i šire i prilika je za crnogorske institucije da kontinuiranom saradnjom unapređuju svoje aktivnosti i funkcionisanje sistema generalno.

Portal Analitika