Društvo

Nada Pejović savjetnica glavnog pregovarača

Vlada Crne Gore imenovala je Nadu Pejović za savjetnicu glavnog pregovarača za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji.
Nada Pejović savjetnica glavnog pregovarača
Portal AnalitikaIzvor

Pejović je ranije obavljala funkciju šefica Kancelarije za podršku glavnom pregovaraču u Ministarstvu evropskih poslova.

U obrazloženju predloga, glavni pregovarač je između ostalog, naveo je da imajući u vidu funkciju koju je pokrivala u Ministarstvu evropskih poslova, kao i njeno iskustvo u oblasti evropskih integracija, smatra da je predložena najbolje pozicionirana da u daljem radu u znatnoj mjeri doprinese poslovima koji se tiču savjetnika glavnog pregovarača.

Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, kao stalno radno tijelo Vlade nadležno za pitanja predlaganja imenovanja, postavljenja i razrješenja, razmotrila je predlog glavnog pregovarača i, imajući u vidu odredbu da savjetnike glavnog pregovarača, na predlog glavnog pregovarača, imenuje i razrješava Vlada, podnijela Vladi predlog da za savjetnicu glavnog pregovarača za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, imenuje Pejović.

Portal Analitika