Crna hronika

Uhapšen Minja Šaković zbog pokušaja ubistva

Podgoričanin Milić Minja Šaković uhapšen je danas oko 16 h u Podgorici u Hotelu Hilton saznaje Portal Analitika. Policija je naknadno potvrdila da je uhapšen  zbog sumnje da je 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića.
Uhapšen Minja Šaković zbog pokušaja ubistva
Portal AnalitikaIzvor

 

 

 

Šaković (31), koji slovi za bezbjednosno interesantno lice, je prema policijskim evidencijama visokopozicionirani član škaljarskog klana. 

Stupar je ranjen u pucnjaci koja se u Kotoru dogodila u martu 2016. godine. Napadač mu je, kako je tada saopšteno, pucao sa ledja. Stupar je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovrijeđen.

Iz Uprave policije je saopšteno da su krivičnom prijavom obuhvaćene i navodne vođe škaljarskog klana, Igor Dedović i Jovan Vukotić. Dedović je u bjekstvu dok se Vukotić nalazi u zatvoru u Srbiji.

 

''Sumnja se da je M.Š, u saizvršilaštvu sa I.D. i J.V, 27. marta 2016. godine, počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu V.S. i M.R, oba iz Kotora. Naime, na jednom parking prostoru u naselju Rakite u Kotoru, navedenog datuma, osumnjičeni su presjekli svojim vozilom put oštećenim licima koja su se takođe kretala vozilom, kojom prilikom je J.V. iz vatrenog oružja škorpion cal. 7,65mm u pravcu M.R. ispalio veći broj projektila. V.S. i M.R. su uspjeli da izađu iz vozila i da se udalje u pravcu obližnje pekare, kojom prilikom su M.Š. i I.D. u njihovom pravcu, svaki iz zasebnog oružja, ispalili više projektila, dok je istovremeno i J.V. pucao u pravcu oštećenih. Osumnjičeni su se vratili u svoje vozilo i udaljili se u nepoznatom pravcu'', saopšteno je iz UP.

Kako dodaju, V.S. je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, dok je M.R. ostao nepovrijeđen. 

''Nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta i izuzetih predmeta i tragova, koji su bili predmet vještačenja, službenici Sektora kriminalističke policije i OB Kotor preduzeli su veći broj aktivnosti u koordinaciji sa Viši državnim tužilaštvom u Podgorici. Osumnjičeni M.Š, J.V. i I.D. su  pripadnici jedne organizovane kriminlne grupe. Na osnovu svih prikupljenih personalnih i materijalnih dokaza, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgrici, danas je M.Š. lišen slobode, dok su krivičnom prijavom obuhvaćeni J.V. i I.D. zbog postojanja onovane sumnje da su kao saizvršioci izvršili teško ubistvo u pokušaju na štetu V.S. i M.R.'', zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika