Društvo

Zajedno u borbu protiv nasilja

Medicinska škola napravila je film o vršnjačkom nasilju, sa ciljem prevencije i podizanja svijesti o ovoj temi među svojim učenicima.
Zajedno u borbu protiv nasilja
Portal AnalitikaIzvor

Naime, kako su pokazala posljednja istraživanja na ovu temu, vršnjačko nasilje jeste u padu, ali svaka ustanova mora dati svoj doprinos radi potpunog iskorjenjivanja ove pojave. Upravo sa tim ciljem Medicinska škola iz Podgorice uradila je film u vezi sa nasiljem koji ima za cilj da prevenira negativno i neprihvatljivo ponašanje učenika. Film je proizvod rada samog kolektiva škole, tačnije profesorice sociologije Slavice Radusinović i učenika: Stefana Bogojevića, Nađe Burić, Dženana Halilovića, Nenada Đurića, Marije Knežević, Alekse Uzelca, Sare Dragović, Selme Bektešević, Stefana Vučkovića, Maše Milašinović, Sare Raičević i Jovane Cmiljanić. Film će biti prikazivan svim učenicima Škole, kao i svim budućim prvacima koji se budu odlučili da srednjoškolske dane provedu u Medicinskoj školi u Podgorici.

Ovim povodom direktor Branimir Kostić rekao je: „Ministarstvo prosvjete sa resornim ustanovama radi na suzbijanju vršnjačkog nasilja. Prema posljednjim podacima ono je u padu. Takođe, i sama naša ustanova radila je nedavno anketu na tu temu, koja je takođee pokazala pad nasilja u školi. No, mi se moramo baviti ovom temom dok god imamo i jedan ovakav slučaj. Situacija je udložnjena činjenicom da je sada uglavnom riječ o verbalnom i internet nasilju, što pred sve nas, ne samo škole, već i roditelje i čitavo društvo, stavlja poseban izazov.“

 

Portal Analitika