Društvo

Knežević pisao Markoviću: Zaustavite progon i maltretiranje zaposlenih u Atlas grupi

Odbjegli predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, obratio se pismom premijeru Dušku Marković u kome traži da, kako tvrdi „zaustavi progon i maltretiranje zaposlenih u Atlas grupi“
Knežević pisao Markoviću: Zaustavite progon i maltretiranje zaposlenih u Atlas grupi
Portal AnalitikaIzvor

“Poštovani g. Markoviću, vjerujući da Vam je cilj uspostavljanje pravne  sigurnosti u državi u kojoj ste Vi najodgovornija politička ličnost, te  da vam je dobro poznato da je razvoj ekonomije preduslov razvoja svakog  društva, želim da Vas upoznam sa praksom koja je potpuno suprotna.  Istovremeno očekujem od vas da upotrijebite svoj autoritet i zaustavite  progon i maltretiranje zaposlenih u kompanijama Atlas Grupe od strane državnih organa koji su pod Vašom ingerencijom“, navodi se u pismu.

Knežević smatra, da službenici Poreske uprave i Uprave policije „ni subotom ni  nedjeljom ne izlaze iz naših kompanija i ponašaju se tako da ne poštuju  osnovna ljudska prava naših zaposlenih@.

„To se posebno odnosi na A1 televiziju u kojoj ne dozvoljavaju da se isplate plate i da se otvori  račun u drugoj banci kako bi televizija izvršila svoje obaveze prema  radnicima i poslovnim partnerima. Ovo ukazuje da neko hoće na silu da  zatvori A1 televiziju. Nije, nadam se, potrebno da Vam skrećem pažnju da atak na A1 TV govori o stepenu slobode medija u Crnoj Gori“, tvrdi u pismu između ostalog Knežević i dodaje:

"Mojim saradnicima se ograničava pravo komunikacije, blokiraju se novčana  sredstva, privremene uprave u Atlas i IBM banci svojim ponašanjem  svjesno nanose štetu poslovanju. Zbog toga smo i podnijeli krivične  prijave protiv odgovornih na čelu sa guvernerom CBCG Radojem Žugićem i  do sada ustanovili da nam je nezakonitim postupanjem nanijeta šteta od oko 80 miliona eura", navodi Knežević.

Portal Analitika