Fudbal

Čeferin: Neće biti Superlige dok sam na čelu Uefe

Najveći klubovi izgubili bi status u srcima ljudi ako bi formirali Superligu, izjavio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin povodom ideje o novom takmičenju.
Čeferin: Neće biti Superlige dok sam na čelu Uefe
Portal AnalitikaIzvor

Opasnost od novog takmičenja, kao pandan Ligi šampiona, izbjegnuta je usljed "iskrenih, direktnih i beskompromisnih razgovora između Uefe i klubova", poručio je Slovenac.

"Čini mi je da su klubovi, prije mog izbora 2016. godine, razmišljali o samostalnosti i kreiranju nove lige. Pričali smo puno, saslušali jedni druge, i shvatili da moramo da budemo jedinstveni", rekao je Čeferin, a prenosi Rojters.

Kako je naglasio, neće biti Superlige dokle god na čelu Uefe, a predsjednik Asocijacije evropskih klubova Andrea Anjeli.

Čeferin je na kongresu Uefe u Rimu reizabran za predsednika te organizacije, pa će tu funkciju obavljati do 2023. godine. 

"To nije obećanje, već činjenica. Da su veliki klubovi izvršili plan onda bi izgubili status u srcima ljudi. Poštujemo fudbalsku piramidu, sistem ispadanja i promocije je u našoj kulturi, a rezultati iako drugačiji od finansijskih knjiga čine da budete veliki", poručio je on.

Čeferin je pozvao čelnike Fife da sasluša razloge Uefe protiv dva nova moguća takmičenja, Svjetske lige nacija i Svjetskog klupskog prvenstva sa 24 kluba.

Portal Analitika