Fudbal

San Siro u Podgorici

Mali, mladi i jedini klub iz Spuža, koji ima glamurozno ime, postoji i u glavnom gradu Fudbalski klub San Siro, osnovan 2015. godine, proširio je bazu i na Podgoricu.
San Siro u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Klub koji radi i funkcinioniše najviše zahvaljujući entuzijazmu Dejana Rolovića, osnivača i trenera, ali koji je za kratko vrijeme uspio da skrene pažnju i zbog uslova i zbog talentovanih dječaka.

U balon sali u Spužu, San Siro je napravio svoju bazu, u kojoj je trenutno oko 40 dječaka, a sa kojima osim Rolovića radi i Petar Kadić.

“Sve je krenulo iz velike ljubavi prema fudbalu. Završio sam fakultet u Nikšiću i posvetio se onome što najviše volim. Naravno, ime sam dao kao veliki navijač Milana, a smatrao sam da veoma plodno mjesto za razvoj sportista treba iskoristiti, jer do osnivanja ovog kluba u Spužu nije funkcio nisano nijedan kolektiv”, kaže Dejan Rolović.

Da su u ovom klubu zaista posvećeni i da rade sjajan posao, najbolja potvrda stigla je ovog vikenda, kada je zvanično San Siro počeo sa treninzima i u Podgorici, čime je baza proširena.

“To je ideja koja je već dugo bila u planu i želja mi je bila da imamo selekciju i u Podgorici. Drago mi je da će sa djecom koja budu trenirala u Podgorici uz mene raditi i Gojko Žižić, bivši igrač Crvene stijene, Sutjeske, Beograda, Čukaričkog”, naglašava Rolović, uz napomenu da će u Podgorici San Siro trenirati u balon sali u dvorištu Gimnazije “Slobodan Skerović”.

“Imaćemo termine pone djeljom, srijedom i petkom. Postoji već neko vrijeme in teresovanje i svakako daje ovo bio očekivan potez”, dodao je Rolović.

San Siro je u novembru bio organizator velikog turnira, a u sezoni koja slijedi klub će u svim selekcijama biti član Đetić lige.

Formirana i ženska ekipa

San Siro naredne sezone imaće i kadetsku žensku selekciju.

“Imamo već desetak djevojčica koje rade sa Jelenom Jovanović Drago ml je da su se djevojčice animinirale i da ćemo i u ženskoj konkurenciji imati ekipu i to je dokaz da definitivno postajemo sve ozbiljniji”, kaže Rolović.

Portal Analitika