Politika

CG će nastaviti da podržava aktivnosti koalicije za pobjedu nad ISIS-om

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović učestvovao je na ministarskom sastanku Globalne koalicije za pobjedu nad ISIS-om u Vašingtonu.
CG će nastaviti da podržava aktivnosti koalicije za pobjedu nad ISIS-om
Portal AnalitikaIzvor

U fokusu sastanka, čiji je domaćin bio državni sekretar  SAD Majk Pompeo, a na kojem je govorio i predsjednik SAD Donald Tramp, bilo je razmatranje daljih aktivnosti Koalicije u pravcu stabilizacije situacije u Iraku i Siriji.

Tokom izlaganja, crnogorski šef diplomatije je pohvalio napore Koalicije u oslobađanju teritorija Iraka i Sirije od ISIS-a, ističući značaj prilagođavanja budućih aktivnosti Koalicije kao odgovora na nove metode i tehnike ratovanja ISIS-a.

U tom kontekstu, naglasio je važnost nastavka pružanja pomoći u pravcu stabilizacije i rekonstrukcije oslobođenih područja i  sprječavanja povratka ISIS-a na oslobođene teritorije.

Ministar Darmanović je istakao spremnost Crne Gore da, kao članica Koalicije i članica NATO-a, nastavi sa doprinosom u borbi protiv ISIS-a i  globalnog terorizma, što je pokazala i aktivnostima u okviru Koalicije, ali i podrškom Povjerilačkom fondu za Irak i NATO misiji u Avganistanu.

Na sastanku u Vašingtonu, usaglašeni su budući pravci djelovanja Globalne koalicije kako bi aktivnosti ISIS-a u potpunosti bile neutralizovane na prostoru Sirije i Iraka.

Portal Analitika