Svijet

Srušila se osmospratnica u Istanbulu, jedna osoba pogunula, traga se za preživjelima

Najmanje jedna osoba je poginula, a još četvoro je ostalo pod ruševinama u naselju Kartal kada se srušila zgrada od osam spratova, javlja privatna NTV.
Srušila se osmospratnica u Istanbulu, jedna osoba pogunula, traga se za preživjelima
B92, AgencijeIzvor

Još nije razjašnjeno zašto se srušila zgrada u okrugu Kartal u azijskom dijelu grada, ali NTV saopštava da su vlasti pokrenule istragu o ovom incidentu, prenosi Rojters. 

Istanbulski guverner Ali Jerlikaja izjavio je novinarima da je 43 lica prijavljeno u 14 stanova na toj adresi ali je dodao i da su posljednja tri sprata nelegalno sagrađena, kao i da je u prizemlju zgrade radila tekstilana radionica bez dozvole. 

Šef vladine agencije za vanredne situacije (AFAD) izjavio je da je u toku operacija spašavanja i traganja za preživjelima i da će ako bude potrebe zatražiti dodatno osoblje iz susjednih pokrajina. 

Na televizijskim snimcima sa lica mjesta vidi se kako ekipe za hitne slucajeve izvlače ženu iz ruševina dok desetine ljudi posmatra u blizini ruševine, a snimci iz vazduha pokazuju su putevi koji vode do zgrade blokirani vozilima, prenosi agencija.

 

Portal Analitika