Crna hronika

Vrhovni sud odbio zahtjeve advokata, suđenje odgođeno

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora nastavlja se danas u podgoričkom Višem sudu.
Vrhovni sud odbio zahtjeve advokata, suđenje odgođeno
Portal AnalitikaIzvor

Tok suđenja:

9:18 Kako nisu ispunjene procesne pretpostavke suđenje se prekida. Sljedeće ročište zakazano je za 12. februar u 11 sati.

9:17 Nije pristupio advokat Miroje Jovanović koji je putem mejla obavijestio sud da iz objektivnih razloga uz koje je dostavio i objašnjenje, nije u mogućnosti da pristupi na današnji glavni pretres i naveo da mu je za današnji pretres advokat Radosavljević dao zamjeničko punomoćje kao i saglasnost optuženog Kneževića, ali da u trenutku kada je dobio punomoćje nije znao da zbog objektivnih razloga koji su kasnije nastupili neće moći da pristupi na glavni pretres - kazala je Mugoša.

9:15 Rješenjem Vrhovnog suda Crne Gore od 5.2.2019. odbijen je zahtjev za izuzeće predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore. Takođe rješenjem istog suda odbijen je zahtjev za izuzeće Mušike dujovića, predsjednika Apelacionog suda. Rješenjem apelacionog suda odbijeni su kao neosnovani i zahtjevi za izuzeće sudija Savića, Mugoše, Pean i Vuković.

9:12 Predsjedavajuća sutkinja Mugoša konstatovala je prisustvo optuženih, odbrane i tužilaštva.

Pred vijećem sutkinje Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Moisejev, kojima se, kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću, sudi u odsustvu.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpski državljani/ke Dragan Maksić, Milan Dušić, Srboljub Đorđević, Branka Milić (sudi joj se u odsustvu) i Kristina Hristić.

Postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića je odvojen.

Portal Analitika