Crna hronika

Baošiću cimeri u bolnicu poslali drogu

Službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija pronašli su zamotuljak sa narkoticima u garderobi koja je bila namijenjena Bjelopoljcu Dragoju Baošiću, optuženom za ubistvo Jovana Kosaća, piše Dan.
Baošiću cimeri u bolnicu poslali drogu
Portal AnalitikaIzvor

Baošić se nalazi na liječenjuu Kliničkom centru Crne Gore. Kada su mu cimeri iz zatvora u Spužu poslali garderobu, u njoj je pronađen sumnjivi zamotuljak. Prve sumnje pokazale su da se radi o kokainu, ali je zamotuljak poslat na vještačenje kako bi se utvrdilo o čemu je zapravo riječ.

Droga je otkrivena prilikom redovne kontrole stvari koje se unose u spuški zatvor ili se iznose iz njega. Uprava ZIKS-a je odmah obaviještena o ovom događaju.

O zaplijeni droge informisana je i policija. Uprava spuškog zatvora naredila je da se o ovom događaju uzmu izjave od Baošićevih cimera, kako bi se utvrdilo ko je poslao drogu, ali i ko je pokušao da je dostavi robijašu koji se trenutno nalazi u Kliničkom centru Crne Gore.

Baošić je u pritvoru zbog sumnje da je 14. septembra 2015. god ine, u lokalu „Kaza” u Herceg Novom, ubio Jovana Kosaća. Zbog tog zločina, odlukom Višeg suda u Podgorici osuđen je na 10 godina i 10 mjeseci zatvora. Dragan Bigović je u istom postupku osuđen na 10 mjeseci zatvora jer je pomogao Baošiću da ne bude otkriven.

Portal Analitika