Crna hronika

Otac prijetio djeci da će ih ubiti

Otac je maloljetnim S.M., S.F. S.B. i S.M. oduzeo lična dokumenta i uz upotrebu sile i prijetnje tjerao ih da prose, a svaki put kada bi mu se suprotstavili, uslijedile bi sankcije.
Otac prijetio djeci da će ih ubiti
Portal AnalitikaIzvor

Kosovski državljanin S.A. ostaće do daljeg u pritvoru koji mu je određen rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično djelo trgovina ljudima. Potvrđujući odluku Višeg suda, Apelacioni sud je imao u vidu težinu krivičnog djela, mogućnost da se optuženi može dati u bjekstvo i raniju osuđivanost za nasilje u porodici i posredovanje u prostituciji.

Optuženi se nalazi u pritvoru od kraja novembra prošle godine. Kako se navodi u optužnici, on je punih osam godina prisiljavao svoje četvoro maloljetne djece na prosjačenje. Otac je maloljetnim S.M., S.F. S.B. i S.M. oduzeo lična dokumenta i uz upotrebu sile i prijetnje tjerao ih da prose, a svaki put kada bi mu se suprotstavili, uslijedile bi sankcije.

–Svakodnevno je vozio djecu od kuće na Koniku do centra grada da prosjače. U periodu od 15.9.2016. godine do 15.10.2018. godine, svaki dan je prevozio oštećene od kuće do raskrsnice za Budvu kako bi vozačima pružali usluge čišćenja stakala na vozilima i naplaćivali tu uslugu i prosjačili. Prijeteći da će ih ubiti, tjerao ih je da prosjače i ispred ugostiteljskih objekata gdje ih je nadgledao, nakon čega im je svakodnevno oduzimao sav novac – piše u optužnici protiv S.A., koja je u međuvremenu podignuta.

Iz tužilaštva i Uprave policije najavljeno je da ćepooštriti kontrolu na ulicama kako bi prosjačenje suzbili na najmanju moguću mjeru.

Portal Analitika