Kultura

Dragan Koprivica sjutra u zatvorskoj jedinici u Bijelom Polju

U okviru svojih večeri humora i muzike, Dragan Koprivica će svoj kolažni program poezije, aforizama i muzike izvesti u zatvoru u Bijelom Polju, u srijedu, 6. februara.
Dragan Koprivica sjutra u zatvorskoj jedinici u Bijelom Polju
Portal AnalitikaIzvor

Koprivica je tokom proteklih godina u više navrata izvodio svoje predstave i muzičko-humorističke sadržaje u ZIKS-u u Spužu, a nastup za lica na izdržavanju zatvorske kazne u Bijelom Polju predstavlja nastavak korektne saradnje s Direktoratom za izvršenje krivičnih sankcija, uz saglasnost Ministarstva pravde.

Cilj izvođenja ovakvih sadržaja iz kulture u trendu je s aktuelnim evropskim programima resocijalizacije lica na izdržavanju kazne zatvorom, uz odsustvo bilo kakve politizacije sličnih programa.

Koprivica će tokom nastupa govoriti svoje humorističke aforizme iz zbirke “Etida u CG-molu”, za koju je prije dva dana dobio visoko priznanje u oblasti satire, nagradu “Radoje Domanović”, koja će mu 22. februara biti uručena u Udruženju književnika Srbije u Beogradu.

Takođe će govoriti svoju humorističku poeziju, svirati na harmonici i pjevati poznate crnogorske i druge refrene a kapela, i savremene hitove folk-muzike. Nakon programa prisutnima će pokloniti primjerke svojih knjiga i CD-a “A srce govori da treba ćutati”.

Ovaj muzičko-zabavni program Koprivice u zatvoru u Bijelom Polju, uz podršku Ministarstva pravde, realizuju Direktorat za izvršenje krivičnih sankcija, uz saglasnost direktorice, Nataše Radonjić, ZIKS, i zatvor u Bijelom Polju, u organizaciji načelnice, Vesne Pavićević.

Portal Analitika