Crna hronika

Tužilaštvo u Milanu nije dostavilo optužnice

Kontrola optužnice protiv četvorice italijanskih državljana angažovanih u kompaniji A2A, koji se terete za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju, odložena je za 4. jun.
Tužilaštvo u Milanu nije dostavilo optužnice
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Portalu Analitika saopšteno, do odlaganja je došlo jer tužilaštvo u Milanu nije dostavilo optužnice italijanskim gražanima.

Podsjetimo, pecijalno tužilaštvo je 16. januara prethodne godine, podiglo optužnicu kojom su obuhvaćeni bivši izvršni direktor EPCG Enriko Malerba, bivši finansijski direktori Flavio Bjanko i Masimo Sala i bivši izvršni direktor A2A Renato Ravaneli. Mjesec prije okončanja istrage, Tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja kompanije A2A i tri crnogorska državljanina iz Elektroprivrede Crne Gore, koji su se takođe sumnjičili za zloupotrebu položaja.

Istraga u ovom slučaju pokrenuta je na osnovu dokumentacije koju je u oktobru 2014. Vrhovnom državnom tužilaštvu dostavio skupštinski Odbor za ekonomiju, nakon kontrolnog saslušanja o konsultantskim ugovorima Elektroprivrede.

Prema toj dokumentaciji, ugovori o konsultantskim uslugama koje je EPCG potpisala sa A2A, A2A Reti eletrika i BAIN Milano sklopljeni su bez sprovođenja postupka javnih nabavki i obaveznih odluka odbora direktora.

Portal Analitika