Crna hronika

Zaplijenjeno 17 kilograma heroina, uhapšen osumnjičeni

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi i službenici Carinske ispostave Božaj su sinoć, na Graničnom prelazu Božaj, na ulazu u Crnu Goru iz Republike Albanije, kontrolom vozila pronašli i oduzeli oko 17 kilograma heroina.
Zaplijenjeno 17 kilograma heroina, uhapšen osumnjičeni
S.G.
S.G.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Policija je lišila slobode E.A. (35) iz Republike Albanije zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Policijski službenici OGB Tuzi i carinski službenici CI Božaj su, 04.02.2019. godine oko 21,40 časova, kontrolisali teretno vozilo marke„Daf“ i priključno vozilo marke „Schwarzmuller“ kojim je upravljao E.A.  Policijski i carinski službenici su, u dva bunkera, pronašli i oduzeli ukupno 30 pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je heroin težine oko 17 kilograma. U uličnom prometu vrijednost oduzetog heroina se procjenjuje na oko pola miliona eura", ističe se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.   

Droga je predata policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje.

"Na ovaj način je presječen još jedan međunarodni krijumčarski lanac narkotika. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Policijski službenici su lišili slobode E.A. On će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocuzbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.", navodi se u saopštenju.

Heroin će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

Portal Analitika