Fudbal

Dalić koketira sa italijanskim velikanom

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić uskoro bi mogao trenersku karijeru da nastavi u italijanskom fudbalu i to kao strateg milanskog Intera, prenose tamošnji mediji.
Dalić koketira sa italijanskim velikanom
Portal AnalitikaIzvor

Povodom dobijanja nagrade Đani Brera, koja se dodjeljuje za najveće dostignuće godine i životno djelo, Dalić je govorio o svojim snovima za koje se nada da će se uskoro ostvariti.

 – Moram da se zahvalim mojim igračima. Mi smo mala, ali ponosna zemlja, a dobijanje ovakve nagrade nije važno samo za mene već i za sve hrvatske fudbalere. Međutim, ono što je moj san jeste da budem trener u Italiji – kazao je Dalić.

Nagradu mu je uručio ni manje ni više nego novi sportski direktor Intera Bepe Marota, koji bi uskoro trebalo da posegne za novim rješenjima na klupi ,,nerazura” s obzirom na to da je Lućano Spaleti veoma blizu odlaska.

 – Dalić je ovu nagradu potpuno zasluženo osvojio. On je postao trener u teškoj situaciji, a onda je dokazao da je jedan od najboljih mladih stručnjaka na svijetu – rekao je Bepe Marota.

Upravo ovo indirektno koketiranje dvije strane moglo bi uskoro da rezultuje imenovanjem Dalića kao novog trenera Intera, najavljuju italijanski mediji.

Dalić je prošle godine preuzeo nacionalni tim Hrvatske sa kojim je došao do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje su poraženi od Francuske.

Portal Analitika