Društvo

Knežević lažima skriva krađu

Sve što je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević saopštio su laži čiji je cilj da sakriju krađu, ocijenio je biznismen Dušan Ban.
Foto: D. Mijatović
Portal AnalitikaIzvor

Ban je to naveo u regovanju na Kneževićeve tvrdnje da je novac koji je poslužio kao garancija za obezbjeđivanje kredita Milu Đukanoviću kod Pireus banke u Londonu zapravo novac predsjednika DPS-a koji su Ban i Željko Mihailović u Švajcarskoj držali na računima pod svojim imenima.

Knežević tvrdi i da mu je Đukanović kazao su to pare od tranzita cigara i poslova koje su zajedno obavljali.

Kako se navodi u saopštenju Bana, teško je uhvatiti, kako kaže, matricu Kneževićevog ponašanja.

''Kad uzima novac, to rado čini, i ne ulazi u porijeklo ali kad treba da vrati, sve mu smeta. Otud komentari - “Ban je švercer”, Azerbejdžanci koje je pokrao - ubice, i tako redom....”Će ga vrnem kad gi obrnem”, što bi rek'o Šojić, čiju filozofiju i manire u poslovanju i finansijama slijedi Knežević", naveo je on u saopštenju za javnost.

Nažalost, kako tvrdi Ban, sve što je Knežević saopštio su laži čiji je cilj da sakriju krađu.

''Suština je da Knežević nije vratio sav naš novac te ga ja ovim putem ponovo upozoravam da izvrši svoju obavezu. Uplitanje imena Mila Đukanovica u tome mu ne može pomoći. Štaviše, čini ga još većim lažovom i prevarantom, pošto i ja i on znamo čiji je novac koji je ukrao. Dakle, Kneževiću, pare vrati, ali ne u torbama, kako si navikao da obavljaš svoje finansijske transakcije. Pretpostavljamo da je i ovih osammiliona, koji se dovode u vezu sa Azerbejdžancima, bio tek “mali paketić”. To je dosta savremen IBAN za čovjeka novog doba, i veoma loših namjera'', navodi Ban u saopštenju.

Portal Analitika