Protokol

Medojević: Moje hapšenje najbolji dokaz o stanju demokratije i vladavine prava u Crnoj Gori

Predsjednik PzP i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević sastao se danas u Briselu sa gdinom Mišelom Modrikamenom , predsjednikom fondacije “The Movement” čiji su suosnivači bivši savjetnik Predsjednika SAD Donald Tramp i Mateo Salvini, aktuelni ministar unutrašnjih poslova Vlade Italije i lider italijanske “LEGA”.
Medojević: Moje hapšenje najbolji dokaz o stanju demokratije i vladavine prava u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Medojević se zahvalio Modrikamenu na njegovoj želji da bude gost na Kongresu PzP koji je morao biti odložen zbog protivustavnog i nezakonitog hapšenja predsjednika PzP i poslanika crnogorskog Parlamenta .

“Moje hapšenje zbog izgovorene riječi je i najbolji dokaz o pravom stanju demokratije i vladavine prava u Crnoj Gori i neuspjeha evropskih integracija koje su donijele manje demokratije, manje poštovanja ljudskih prava , manje vladavine prava, a više kriminala, siromaštva i korupcije.”, istakao je Medojević.

On je iskazao interes PzP da postane član “The Movementa” sa kojim dijeli vrijednosti, ali i zabrinutosti zbog ugrožavanja suvereniteta država i dominacije birokratizovanih i nedemokratskih struktura u Briselu.

“Mi u PzP i DF smo demokrate, ali i patriote i želimo da vidimo Vladu koja će štititi interese naroda i države, a ne poslušnike i marionete koji služe globalistima i njihovim interesima. U “Movementu” vidimo svjetlo na kraju tunela i istorijski pokret za odbranu suvereniteta država i prava naroda da biraju Vladu koja će raditi za njihove interese, a ne za interese globalnih bankarskih fašista” istakao je Medojević.

Medojević je upoznao Modrikamena o programskim dokumentima PzP i posebno istakao neophodnost korjenitih reformi EU.

“PzP cijeni da se postojeći koncept EU mora temeljno mijenjati i da se ovlašćenja i mandat EK mora mijenjati u pravcu većeg učešća legititmno izabranih Skupština i Vlada i manjih ovlašćenja birokratije koja nema demokrarski legitimitet. Iskustvo Crne Gore u procesu EU integracija je pokazalo da se suštinske reforme moraju desiti kao rezultat konsenzusa nacionalnih elita i da birokrate iz Brisela ne mogu nametati standarde bez pritiska lokalnih faktora, koje treba osnažiti i ojačati” istakao je Medojević.

Medojević je Modrikamenu prezentirao i konkretne aktivnosti koje bi PzP i fondacija “Movement” realizovale u narednom periodu . Sastanci sa predstavnicima “Movementa” oko plana saradnje se nastavljaju.

Portal Analitika