Društvo

Startovao projekat ,,Siguran korak’’

Alfa Centar počinje realizaciju projekta „Siguran korak“. Projekat predstavlja skup međusobno povezanih aktivnosti sa ciljem povećanja zastupljenosti teme bezbjednosti saobraćaja u osnovnim školama i povećanja nivoa znanja učenika osnovnih škola u ovoj oblasti.
Startovao projekat ,,Siguran korak’’
Portal AnalitikaIzvor

U sklopu programa bezbjednosti saobraćaja, ALFA Centar uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore pokreće seriju edukativnih radionica namjenjenih učenicima trećih razreda osnovnih škola širom Crne Gore. Takođe, osim ove redovne godišnje aktivnosti planiran je i dvodnevni seminar za nastavnike.

,,Uvidjevši da je promjena navika kod odraslih učesnika u saobraćaju izuzetno zahtjevna, naporna i dugotrajna, u ALFA Centru smo planirali  niz edukativnih radionica sa učenicima ovog uzrasta. Sa ciljem da upravo oni budu prenosioci poruka starijim učesnicima u saobraćaju, budu mali čuvari reda tokom vožnje u vozilu i promoteri opšte saobraćajne kulture’’, istakla je Marina Došen, koordinatorka projekta.

Cilj dvodnevnog seminara je da prosvjetnim radnicima i direktorima osnovnih škola ukaže na obavezu i mogućnosti izučavanja ove oblasti kroz multisektorski pristup u nastavnom planu i programu za osnovne škole.

Prva edukativna radionica održaće se u utorak, 05. februara u Nikšiću. Edukativne radionice će se  tradicionalno održati uz podršku Uprave Policije Crne Gore.

Portal Analitika