Region

Srpska premijerka Ana Brnabić i njena djevojka Milica očekuju bebu

Iako istopolne zajednice u Srbiji nisu priznate, ne mogu da sklope životno partnerstvo i nije im dopušteno usvajanje djece, srpska premijera Ana Brnabić i njena partnerka Milica Đurđić navodno očekuju bebu.
Srpska premijerka Ana Brnabić i njena djevojka Milica očekuju bebu
TračaraIzvor

Prema pisanju magazina Gloria, Milica se podvrgla vantjelesnoj oplodnji, zbog čega se već neko vrijeme ne pojavljuje sa Brnabić u javnosti. U Kliničkom centru Srbije, u Centru za radiologiju i magnetnu rezonancu gdje je Milica zaposlena, ovom magazinu je potvrđeno da je ona otišla na trudničko bolovanje.

Ipak, izostala je potvrda ove informacije – ali ne i zahvalnica.

“Premijerka i dalje ostaje pri stavu da ne priča javno o privatnim stvarima. U svakom slučaju hvala na lijepim željama,” rekli su za Gloriu u Aninom kabinetu kada su pozvali da čestitaju premijerki i njenoj partnerki.

Iako je prva otvoreno LGBT premijerka u državi, Brnabić je nerijetko nijemi činovnik Vlade Republike Srbije, pa se čini da LGBT prava nisu u fokusu njenog kabineta, posebno imajući u vidu da je jedan od ministara Nenad Popović u više navrata uputio uvrede ne samo LGBT populaciji već i Brnabić lično. Njegovo izvinjenje je izostalo.

Podsjetimo, ministar za inovacije Nenad Popović negodovao je zbog promocije slikovnice u kome su prikazani istopolni parovi i rekao da se mora stati na put “onima koji žele da nas ubijede da je u redu da ‘Roko ima dvije mame, a Ana dvojicu tata’”.

Portal Analitika