Fudbal

Mesi preskače polufinale Kupa kralja

Lionel Mesi zbog povrede mišića najvjerovatnije preskače prvi meč polufinala Kupa kralja protiv Real Madrida, koji se u srijedu od 21.00 čas igra na "Kamp Nou".
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Portal AnalitikaIzvor

Argentinac je spasio Barselonu poraza od Valensije (2:2), ali se u 70. minutu sudario sa protivničkim igračem i legao na travu. Ostao je na terenu bez obzira što se slabije kretao, ali kad se mišić ohladio bilo je jasno da je došlo do povrede, prenosi "Marka".

- Mesi se ne osjeća dobro, zadobio je kontrakturu mišića i zaista ne znam kako će odvijati oporavak i da li ću ga imati u srijedu. Šanse uvijek postoje, ljekari će tu odigrati najvažniju ulogu i na kraju dati svoje mišljenje - rekao je trener Barselone, Ernesto Valverde.

Na "Kamp Nou" i pored povrede Mesija nema nekih znakova panike jer je najbolji igrač izostao u ovosezonskoj ligaškoj utakmici zbog povrede ramena, a njegov tim je slavio čak sa 5:1 uz het-trik Luisa Suareza.

Međutim, treba reći i to da je Leo Mesi u "klasiku" protiv Reala daleko najbolji strijelac u istoriji sa 26 golova, ali da nijedan nije postigao u Kupu! Rekordnih 18 puta je bio strijelac u Ligi, šest je postigao u Superkupu i dva u Evropi.

Kad je riječ o kup rivalstvu, Barselona ima bolji skor od Reala jer je u 33 meča ostvarila 14 pobjeda - uz sedam remija i 12 poraza.

Barselona je posljednje četiri godine čuvar trofeja Kupa, ali prije pet godina izgubila je finale baš od Reala 2:1.

Portal Analitika