Region

Potraga za momkom koji je nosio vješala

Zbog velikog uznemirenja javnosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i nadležno tužilaštvo raspisaće potragu za licem koje je u subotu, na protestu pristalica Saveza za Srbiju, nosilo vješala, izjavio je danas potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug
Agencije, Tanjug Izvor

"Srbija je zemlja u kojoj možete potpuno slobodno da izražavate svoje stavove. U Parizu, Moskvi, Venecueli i nekim drugim zemljama imali smo prilike da vidimo i drugačije slike, vidjeli smo i da je policija intervenisala protiv onih koji su izražavali različite stavove", rekao je Stefanović.

S druge strane, istakao je, ovde je bilo normalno da svako ko želi da protestuje može da uradi bilo što, "ali posljednji događaj je nešto što ne smijemo da dozvolimo".

vjesala1

"Nije dozvoljeno nositi vješala, i na tako grub način vrijeđati slobodarski osjećaj ovog naroda i podsjećati ga na ona vremena kada su stradali rodoljubi i kada su nacisti vješali ljude koji su se borili za slobodu ove zemlje", naveo je Stefanović.

To nije dozvoljeno u našoj zemlji i mi moramo da pokažemo da su građani ove zemlje većinski opredijeljeni za slobodarsku ideju i da ideja vješala i vješanja neistomišljenika nikada neće biti ideja koja pobjeđuje u našoj zemlji, naglasio je Stefanović.

Portal Analitika