Fudbal

Bolonja uzela "skalp" Interu na "Meaci"

Siniša Mihajlović sjajno je debitovao u novoj ulozi, na mjestu trenera ekipe Bolonje, koju je vodio i u sezoni 2008/09.
La Repubblica
La Repubblica
Portal AnalitikaIzvor

U meču 22. kola Serije A, Bolonja, koja se nalazi na 18. mjestu na tabeli, uspjela je da iznenadi favorizovanog protivnika na "Đuzepe Meaci" i pobijedi sa 1:0.

Mihajlović je prije meča zračio optimizmom, najavljivao je da njegov tim ne strahuje i da može da napravi iznenađenje i to se na kraju i obistinilo.

Presudio je pogodak Paragvajca Federika Santandera u 32. minutu. Poslije kornera sa lijeve strane koji je izveo Čileanac Erik Pulgar, Santander je utrčao na prvu stativu i sjajnim udarcem glavom matirao golmana Intera Samira Handanovića



Inter je sam kriv za poraz, imali su poslije vodećeg gola gostiju nekoliko velikih prilika, ali Lautaro Martinez, Mauro Ikardi, Andre Ranokija i Ivan Perišić nijesu bili dovoljno prisebni da postignu gol. 

Bolonji, kojoj je ovo prva pobjeda na strani i tek treća u sezoni, ova tri boda će mnogo značiti u borbi za goli opstanak u eliti, dok je Inter bez obzira na poraz, i dalje treći, sa ukupno 35 bodova. 

Ono što je takođe bilo zanimljivo je da su domaćini igrali u dresovima na kojima su imena bila ispisana na kineskom, što nije iznenađenje ako se zna da su Kinezi vlasnici kluba, a razlog za tako nešto bilo je obilježavanje početka "godine svinje" po kineskom horoskopu.

Portal Analitika