Košarka

Utakmica sa Mornarom nam dolazi u nezgodnom trenutku

Košarkaši Budućnost Volija sjutra igraju crnogorski derbi u ABA ligi protiv Mornara, a trener Jasmin Repeša ističe da utakmica dolazi u nezgodnom trenutku po njegov tim.
Utakmica sa Mornarom nam dolazi u nezgodnom trenutku
Portal AnalitikaIzvor

“Plavi” se bore za drugo mjesto pred plej-of i neophodna im je pobjeda protiv tradicionalno neugodnog rivala.

- Dočekujemo ekipu Mornara koja pruža odlične partije u posljednje vrijeme, otkad su završili takmičenje u Evrokupu. U posljednjih pet mečeva imaju tri pobjede i dva tijesna poraza na gostovanjima Partizanu i Megi. Utakmica sa Mornarom nam dolazi u nezgodnom trenutku, raspored je težak, ali moramo ući u utakmicu sa energijom i ostati fokusirani 40 minuta, kako bi došli do važne pobjede - rekao je Repeša.

I centar Filip Barović svjestan je da Mornar nikad nije bio lak zalogaj za Budućnost.

- Igramo na domaćem terenu, favoriti smo u ovom meču i moramo ići na pobjedu. Trebaju nam sve pobjede do kraja regularnog dijela kako bismo izborili što bolju poziciju pred play-off. Protiv Mornara nikada nije lako. Sa njima uvijek imamo dobre i teške utakmice, ali mi se spremamo kao i za svaku drugu utakmicu, iako nam je težak raspored. Sigurno da je Mornar rasterećeniji i da su imali više vremena da spreme utakmicu ali, kao što sam rekao, moramo ići na pobjedu - poentirao je Barović.

Budućnost Voli i Mornar igraće sjutra od 18 sati  “Morači”, dok će se ulaznice prodavati od 12 sati na biletarnici SC "Morača".

Portal Analitika