Fudbal

Junajted teškom mukom do trijumfa u Lesteru

Fudbaleri Mančester junajteda nastavili su seriju bez poraza od kako je na mjesto menadžera došao Ole Gunar Solskjer.
Junajted teškom mukom do trijumfa u Lesteru
Portal AnalitikaIzvor

Klub sa "Old Traforda" je u meču 25. kola Premijer lige kao gost slavio na "King pauer" stadionu u Lesteru sa 1:0.

Bio je to deseti meč Solskjera na klupi Junajteda i deveta pobjeda, a od 27 mogućih bodova u ligi, Norvežanin je osvojio 25, što je zaista impresivan učinak.

Ipak, stiče se utisak, do ove pobjede "crveni đavoli" su došli srećno i uz dosta muka. Nije to bila blistava partija Solskjerovog tima, cio meč su imali problema da uđu u ritam, dosta su griješili i posebno su bili dekoncentrisani u završnici, pa otuda nije bilo ni previše prilika pred golom domaćina. 

Junajted je, istina, dobro započeo, Markus Rašford je već u petom minutu imao odličnu priliku da savlada Kaspera Šmajhela, šutirao je glavom, ali je bio neprecizan. 

Ono što mu nije uspjelo tada, jeste četiri minuta kasnije. Neoprezni su bili igrači Lestera, olako su izgubili loptu na svojoj polovini, Pol Pogba je sjajno uposlio Rašforda koji je ovog puta bio neumoljiv egzekutor za, ispostavilo se konačnih 0:1. 

Imao je Junajted još nekoliko povoljnih prilika, naročito u finišu, ali Romelu Lukaku u 87. i Antoni Marsijal u 90. nijesu bili koncentrisani da postignu gol i praktično završe priču. 

Prije toga, Lester je, naročito u drugom poluvremenu, bio agilniji, bliži pogotku, ali je Junajted na golu imao sjajnog Davida de Heu. 

Vardi je u 61. minutj šutirao po sredini gola, a onda je De Hea u 77. minutu na nevjerovatan način zaustavio šut Gezala iz slobodnog udarca, bukvalno je izvadio loptu iz lijevog gornjeg ugla. 

Mogao je Lester do boda u posljednjem minutu nadoknade vremena, ali se štoper Hari Megvajer spetljao i traljavo šutirao, lopta je završila kraj lijeve stative. 

Poslije ovog kola, Mančester junajteda ima dva boda manje od četvrtoplasiranog Čelsija, narednog rivala u FA kupu.

Premijer liga, 25. kolo
nedjelja:
Lester - Mančester j. 0:1 (0:1)
(Rašford 9)
17.30 Mančester siti - Arsenal
subota:
Totenhem - Njukasl 1:0 (0:0)
(Son 83)
Brajton - Votford 0:0
Barnli - Sautempton 1:1 (0:0)
(Barns 90+4p - Redmond 55)
Čelsi - Hadersfild 5:0 (2:0)
(Iguain 16, 69, Azar 45+1, 66, Luiz 86)
Kristal Palas - Fulam 2:0 (1:0)
(Milivojević 25p)
Everton - Vulvs 1:3 (1:2)
(Gomeš 27 - Neves 7, Himenez 45, Dendonker 66)
 

Portal Analitika