Fudbal

Žervinjo spriječio novo slavlje Juventusa

Fudbaleri Juventusa i Parme odigrali su u 22. kolu Serije A neriješeno, 3:3.
Žervinjo spriječio novo slavlje Juventusa
Portal AnalitikaIzvor

Juventus je bio nadomak jubilarne 20. pobjede ove sezone, ali da tako ne bude poobrinuo se dvostruki strijelac Žervinjo.

Bio je to veoma uzbudljiv meč u kojem je prvak Italije propustio veliku priliku da trijumfuje pošto je ispustio prednost od dva gola poslije vođstva od 3:1.

Bilo je to još jedno veče u kojem je u zapaženoj ulozi bio Kristijano Ronaldo, strijelac nova dva gola za Staru Damu.

Portugalac je u 36. minutu bio snalažljiv pred golom gostiju, loptu je zahvatio u padu ali dovoljno da postigne gol. Danijele Rugani je na asistenciju Ronalda uspio da povisi na 2:0 u 62. minutu, da bi dva minuta kasnije Barilja smanjio na 2:1.

Ronaldo je u 66. minutu postigao novi pogodak, ovog puta je nadskočio sve i loptu glavom proslijedio u mrežu gostujuće ekipe koja se ipak nije predala i u samom finišu je uspjela da se izbori za bod.

U 74. minutu Žervinjo je na asistenciju Kucke smanjio na 3:2, da bi u trećem minutu nadoknade vremena još jednom uspio da zatrese mrežu Matije Perina za konačnih 3:3.

Poslije 22. kola, Juventus je ubjedljivo prvi sa 11 bodova više od drugoplasiranog Napolija, dok se Parma nalazi u sredini tabele sa 29 bodova.

 

Portal Analitika