Novi proizvodi

Drugi broj Akropolisa izašao iz štampe

Iz štampe je izašao drugi broj međunarodnog naučnog časopisa Akropolis: Journal of Hellenic Studies, u izdanju Centra za helenske studije iz Podgorice.
Drugi broj Akropolisa izašao iz štampe
Portal AnalitikaIzvor

Akropolis je posvećen izučavanju helenske kulture i civilizacije od antike do danas, a objavljuje radove iz svih disciplina helenistike: filozofije, religije, istorije, arheologije, prava, filologije, književnosti, i dr. Časopis se uređuje po najvišim međunarodnim standardima, što uključuje i dvostruko anonimno recenziranje svih pristiglih radova, kako bi se obezbijedilo da samo originalni radovi visokog kvaliteta budu objavljeni.

Drugi broj Akropolisa donosi radove autora iz Rusije, Kanade, SAD, Grčke i Njemačke, koji se bave pitanjima Platonove Države, Demokritove moralne filozofije, pedagogije Jovana Zlatoustog i drugim zanimljivim temama.

Časopis ima i svoje elektronsko izdanje koje je "open access", što znači da ne zahtijeva pretplatu, pa se svi radovi mogu besplatno preuzeti na sajtu: http://helenskestudije.me/ojs/index.php/jhs/issue/view/2

Glavni urednik Akropolisa je dr Filip Ivanović, pomoćni urednik je dr Mikonja Knežević, a redakciju čine istaknuti stručnjaci iz SAD, Italije, Grčke, Kipra, Indije, Srbije, Slovenije, Belgije, Norveške i Velike Britanije.

Portal Analitika