Abiznis

Prva banka: Visoko smo likvidni, optužbe neosnovane

Prva banka saopštila je, povodom pisanja pojedinih medija da su preko azerbejdžanskog ministra od vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića uzeli 12,5 miliona, i da je ta transakcija uticala na likvidnost i solventnost banke, da takve tvrdnje nijesu tačne.
Prva banka: Visoko smo likvidni, optužbe neosnovane
Portal AnalitikaIzvor

Iz iste kuhinje se, po ko zna koji put, pokušava  lažnim vijestima, čuvenih „nezavisnih“ novinara i spin majstora, ime Prve banke dovesti u kontekst koji apsolutno ne odgovara istini i činjenicama, navodi se u saopštenju Prve banke povodom pisanja Monitora i portala Vijesti.

Zbog javnosti saopštavamo da je na osnovu pravosnažne presude Privrednog suda u Podgorici sprovedeno izvršenje od strane javnog izvršitelja, prenosom novca sa računa izvršnog dužnika na  poslovni račun javnog  izvršitelja  kod Prve banke, a u korist izvršnog povjerioca.

Javni izvšitelj je nakon nekoliko dana, u skladu sa pravilima izvršenja i po instrukcijama izvršnog povjerioca, novac sa svog računa u Prvoj banci prenio na račun izvršnog povjerioca u drugu banku.

Podsjećamo da su računi javnih izvršitelja kod poslovnih banaka otvoreni za sprovodjenje postupka izvršenja i da sredstvima na tim računima isključivo raspolažu  izvršitelji  po nalozima  izvršnih povjerilaca.

Prva banka je visoko likvidna banka i ova transakcija nije uticala, niti je mogla uticati, na njenu likvidnost i solventnost .

Prva banka, kao ni ostale poslovne banke, nema i ne može imati, po Zakonu, uticaja na postupak izvršenja i transakciju novca po nalogu izvršitelja i zato je svako dovodjenje Prve banke u vezu sa predmetnim izvršenjem gruba neistina i konstrukcija, čiji je jedini cilj nanošenje štete ugledu Prve banke i njenim akcionarima, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika