Politika

Savez Crnogorskih Asocijacija u Njemačkoj: Osudjujemo hajku na Đukanovića

Savez Crnogorskih Asocijacija u Njemačkoj  oglasilo se povodom afere Atlas i osudiolo,  kako navode, nasrtaje na državu. Oni su pozvali sve institucije da osude hajku na predsjednika Mila Đukanovića.
Savez Crnogorskih Asocijacija u Njemačkoj: Osudjujemo hajku na Đukanovića
Portal AnalitikaIzvor

Već duže vremena traju nasrtaji na državu Crnu Goru i njenu demokratiju izražavajući se u različitom intezitetu i sa više destinacija. Zadnjih nedjelja ova djelatnost je pojačana korišćenjem specijalnih metoda niskog inteziteta karakterističnim za ove prilike u čemu su uključeni pojedini mediji šireći laži, paniku i podmetanja što nas opet podjeća na prošlo vrijeme i novinske rubrike "Odjeci i reagovanja". 

Rukopis i aktere ovih nečasnih radnji smo prepoznali, što nimalo nije bilo teško sobzirom da su im metode, nastup i djelovanje iste  poput onih iz  90-tih godina kada su proizveli veliko zlo na našim prostorima.

Mi ovdje prepoznajemo populizam, plaćeničke medije i tajne službe koje koriste isti recept kad su velikosrbi - srpski nacisti nelegalno srušili legalnu vlast u CG 1989. godine, što je proizvelo nesagledive posljedice po CG i region.

Država Crna Gora je u svijetu prepoznata kao zemlja iskreno posvećena evropskim principima, poštovanju ljudskih vrijednosti i vladavini prava. Svaka optužba usmijerena ka institucijama sistema je napad na državu. Sjetimo se  samo koliko smo dugo i naporno radili na obnovi njene nezavisnosti. Da li sada možemo sebi dozvoliti luksuz da zbog pojedinih kriminalnih likova i njihovog izbjegavanja suočenja  sa pravdom i zakonom, rizikujemo skretanje sa evropskog puta i povratak u godine nesreće sa kraja prošlog vijeka. To konstruktori ove najnovije kampanje upravo žele.

Naša poruka je: NO PASARAN! Bez obzira da li se otrovne strijele šalju iz Beograda, Moskve ili Londona.

Pozivamo sve rodoljube Crne Gore i sva udruženja u Evropi i svijetu da osude aktuelnu hajku na instituciju predsjednika,  podrže Pravnu državu i legitimne institucije  Crne Gore, njenu demokratiju i evropski put kojim korača, navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika