Politika

Gospoda iz Tužilaštva zaslužuju direktno šakom u vrh glave

Poslanik Demokratskog fronta (DF) i potpredsjednik Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović, saopštio je danas da je crnogorsko Tužilaštvo dio "kriminalne hobotnice", te da zaposleni u toj instituciji "zaslužuju direktno šakom u vrh glave".
Gospoda iz Tužilaštva zaslužuju direktno šakom u vrh glave
Portal AnalitikaIzvor

„Ta gospoda (iz Tužilaštva), da ih tako nazovem, zaslužuju direktno šakom u vrh glave. Policijsko-tužilačka struktura dio je kriminalne hobotnice Mila Đukanovića, i to je najveća istina. Tužilački savjet je, institucionalno, dio toga. Oni predlažu VDT-a, VDT predlaže SDT-a, a SDT mora da podnosi izvještaj Tužilačkom savjetu. VDT u svakom momentu može da pokrene inicijativu za smjenu SDT-a. SDT, po zakonu, ima neograničenu vlast. On ima Specijalni policijski tim, kojim može da komanduje. Gospod Bog nema ingerencije kakve ima SDT. Od svega toga – nema ništa“, kazao je Radulović na konferenciji za medije, na kojoj je govorio o učincima SDT-a u prošloj godini.

On kaže da je „sramno nečinjenje“ Tužilaštva Crnu Goru koštalo milijarde eura.

„Ta gospoda su uništili crnogorsku budućnost. Mi ostajemo bez posljednjih resursa“, istakao je Radulović.

Lider PzP-a Nebojša Medojević, ocijenio je da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nema namjeru da istraži slučajeve koji vode do vrha Demokratske partije socijalista (DPS) i njenog lidera Mila Đukanovića

On je rekao da se Katnić proglasio nenadležnim za slučaj šverca 55 kilograma kokaina. 

„Nije nas to začudilo, jer taj šverc obavljaju režimske strukture koje djeluju izvan zakona“, rekao je Medojević.

Portal Analitika