Društvo

Zvanično ukinuta Agencija za duvan, Branislavi Božović prestao mandat

Vlada Crne Gore konstatovala je juče da je mr Branislavi Božović, v.d. direktorici Agencije za duvan, prestao mandat, zbog ukidanja ovog organa uprave.
Zvanično ukinuta Agencija za duvan, Branislavi Božović prestao mandat
Predrag Zečević
Predrag ZečevićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, na osnovu  zakona predložio je da Vlada Crne Gore utvrdi prestanak mandata mr Branislavi Božović, dosadašnjoj vršiteljki dužnosti direktorice Agencije za duvan.

U obrazloženju predloga naveo je da je članom 65 Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave utvrđeno da će Ministarstvo finansija danom stupanja na snagu ove uredbe, u skladu sa djelokrugom utvrđenim ovom uredbom, preuzeti od Agencije za duvan koja je bila u sastavu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, državne službenike i namještenike koji su vršili preuzete poslove, pa kako je došlo do ukidanja Agencije za duvan, predlaže da Vlada utvrdi prestanak mandata mr Branislavi Božović, vršiteljki dužnosti direktorice Agencije za duvan.

Podsjetimo, Portal Analitika je ranije ekskluzivno objavila da je Vlada, početkom decembra, odlučila da Uredbom ukine šest državnih organa.

Novu organizaciju čini 29 organa  i 17 ministarstava, umjesto dosadašnjih 35 organa i 17 ministarstva. Na ovaj način se broj organa smanjuje za šest.

 Uprava policije biće samostalni organ, nad kojim nadzor vrši MUP.  Spaja se lučka Kapetanija i Uprava pomorske sigurnosti u jedan samostalni organ.

 Zavod za intelektualnu svojinu se ukida i biće dio Ministarstva ekonomije.

 Uprava za inspekcijske poslove biće samostalni organ nad kojim nadzor vrši Vlada preko Ministarstva javne uprave.

Agencija za duvan se ukida i prelazi u resor Ministarstva finansija. Uprava za sprječavanje pranja novca i finansiranje terorizma se ukida i postaje dio Uprave policije.

Uprava za zbrinjavanje izbjeglica se ukida i biće dio MUP-a. Uprava za javne nabavke se ukida i biće dio Ministarstva finansija.

Uredba se primjenjuje od 1. januara 2019.

 

Portal Analitika